Drijvende fakkels, enveloppen met geld en paradijselijke sferen in aflevering 9 van Wie is de Mol?

14 Maart 2014 09:10 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na weken wachten was het gisteren zover: de finale van Wie is de Mol? Met nog vier kandidaten in de race, waarvan er drie dolgraag naast de Mol en de verliezer in de finale wilden staan, begon aflevering 9.

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

We werden eerst minutenlang lekker gemaakt met prachtige sfeerbeelden van een paradijselijk Ellis Island. Ja precies, dat eiland dat Art in aflevering 2 al beloofde en waar enveloppen vol met geld tijdens het spel naartoe zijn gestuurd.

Naakt op een onbewoond eiland

“Hier wil ik wel effe wonen!”, zei Tygo glunderend en waar het spel vorige week nog een Expeditie Robinson-achtige setting kreeg, waren we nu beland bij Adam Zkt. Eva. Tygo trok al z’n kleren uit, liep het water in en riep: “Sorry kijkend Nederland, maar ik vind naakt het fijnste wat er is!”

Afbeelding

Enveloppen zoeken

Na een ontspannen middagje zwemmen in de zee, bedachten de kandidaten zich dat er ook nog een spel was dat gespeeld zou moeten worden. In duo’s werden Freek en Susan en Sofie en Tygo de zee op gestuurd met hun eigen bootje. Alle andere mooie eilandjes moesten ze langs gaan, op zoek naar de eerder verzonden enveloppen.

De fraude van Tygo

Tygo biechtte aan Sofie op dat hij de verdwenen envelop van Jan-Willem had gestolen en Susan verbaasde zich op een bootje iets verderop dat er twee enveloppen aan haar gericht waren in precies hetzelfde handschrift. Hoe zou dat nou komen?!

Afbeelding

De pot

Terug bij Art werd de balans opgemaakt. Omdat er enveloppen gericht waren aan Sofie, Freek, Susan en Tygo, kwam er 2750 euro rente in de pot. Alsof ze monopolie aan het spelen waren, telden de kandiaten het geld. Er bleek geen 17700 euro in de pot te zitten, zoals de teller aangaf, maar 15950 euro. Had de Mol weer toegslagen?

Test en executie

De vier Mol-kandidaten hadden er geen flauw benul van en leken zich van niets bewust. Ze maakten zich klaar voor test en executie. Het rode scherm liet even op zich wachten, maar uiteindelijk keek Tygo zijn Mol-einde recht in de ogen. Hij verliet het spel met opgeheven hoofd en daarmee waren de drie finalisten bekend. Susan, Sofie en Freek. Na een groepshug beseften ze dat het nu aan hen was: Wie is de Mol? 2014 zou de boeken ingaan met een finale waarin de Mol een presentatrice, een actrice of een musicalster zou zijn.

Fakkels op het water

Alsof het nog niet paradijselijker kon, stonden de finalisten oog in oog met een zee bezaaid met fakkels. Honderden lichtjes dreven over het water. Volgens Sofie was het erg mysterieus en onheilspellend, maar een echt finalespel. Tussen de fakkels dreven flesjes met stellingen over de Mol. Was de stelling juist, dan moest het flesje mee en kwam er 250 euro in de pot. Als er een foute stelling werd meegenomen betekende dat -250 euro voor de pot.

Afbeelding

Laatste test

De avond viel en de finalisten leken gelukzalig tussen de fakkels door te zwemmen. De volgende ochtend wachtte de allerlaatste test over de Mol. Susan vertelde ons dat het een super gaaf en fantastisch avontuur was. Freek is heel erg trots op zichzelf en Sofie vindt het een voorrecht dat ze dit heeft mee mogen maken.

Afbeelding

De Mol is een vrouw

Op het matje bij Art luisterden de drie finalisten gespannen naar zijn woorden: “Susan, jij bent niet de winnaar, Sofie, jij bent niet de verliezer en Freek, jij bent niet de Mol!” Één ding is zeker: de Mol is een vrouw en haar naam begint met een S. Nog een week en dan zullen we het weten...Wie is de Mol?

Jan-Willem Roodbeen viel af in aflevering 8.

Meer over