Dromen van Hollywood

Een grote ambitie is een beetje acteur niet vreemd. En zoals de onlangs overleden acteergrootheid Paul Newman ooit zei: "een goed acteur is nooit uitgeleerd." Reden voor ons om eens wat BN'ers te vragen waar zij op carrièregebied nog van dromen. Heel wat, zo blijkt!

Het eerste wat opvalt is dat vrijwel iedereen graag zou schitteren in een grote buitenlandse productie. En welke serie, dat maakt sommigen niet eens zoveel uit. "Een rol spelen in Lost zou ik zeker niet vervelend vinden, zo lekker op Hawaii”, aldus GTST-actrice Gigi Ravelli. “Of Desperate housewives, dat is een te gekke serie en Eva Longoria is geweldig. Amerika is sowieso een droom.”

Alleen Friends
Anderen zijn iets kieskeuriger. Actrice Céline Purcell: "Ik wil in Friends. Ik weet dat dit niet meer kan, maar ik MOET in Friends! Zo'n goede serie; iedereen probeert het te evenaren, maar zo'n succescast krijg je volgens mij nooit meer bij elkaar."

John Cleese
Sommige BN'ers zouden maar wat graag iets opsteken van grootse komieken uit het verleden. Zo ook Owen Schumacher (Koefnoen): "Ik was graag eens te gast geweest bij Fawlty towers. Alleen al om te zien hoe John Cleese en de rest die serie maakten. Stil in een hoekje zitten en meekijken zou al genoeg zijn."

Knuffelen met Mike
Andere veelgehoorde antwoorden op de vraag 'In welke serie zou jij een rol willen spelen?': 24, The west wing en Seinfeld. Maar Jasmine Sendar zou haar neus ook niet ophalen voor een rol in übersoap As the world turns: "Dat kijk ik al sinds mijn zesde", vertelt de actrice. "Met wie ik dan een scène zou willen spelen? Met Mike! Oh my God, wat is díe gorgeous!"

Depressieve maffioso
Maar er is één serie die er echt uitspringt: The Sopranos. De kwaliteitsserie rond een depressieve New Yorkse maffioso wordt door veel BN'ers bewonderd. "Het is de beste serie ooit", vindt actrice Robine van der Meer.

The Sopranos-hemel
Ook Net 5-presentator Art Rooijakkers zou alles voor een gastrolletje opzij zetten. "The Sopranos is zo'n goede serie, die acteurs zijn zo goed. Al zou ik meteen door mijn kop worden geschoten en afgevoerd, dat maakt me niets uit. Als je kan zeggen dat je samen met Tony Soprano in een scène te zien bent geweest, ben je toch een stapje dichterbij de hemel. Of overdrijf ik nu?"

Reageren