Droom in Uitvoering: acht mensen gooien het roer om

11 juli 2013 15:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Een directeur die boer wordt en een secretaresse die een taartencatering begint. In de nieuwe serie Droom in Uitvoering gooien acht mensen het roer om.

Ondanks de economische crisis zijn er nog genoeg mensen die alle schepen achter zich durven te verbranden en het werk gaan doen waarvan ze altijd hebben gedroomd. In de nieuwe Max-reportageserie Droom in Uitvoering volgt de camera acht van deze avonturiers een half jaar lang op de voet bij het realiseren van hun plannen.

Directeur wordt boer

De directeur van een succesvol reïntegratiebureau trekt zich terug en maakt de overstap naar het boerenbedrijf, een schoonheidsspecialiste sluit haar salon en opent een bed & breakfast, een wegbezuinigde bibliothecaresse zet een Deense taartencatering op, een directiesecretaresse biedt zich aan als verkoopstyliste en een manager gooit alles overboord om meubelmaker te worden.

"Voor allen geldt: het is een sprong in het diepe", tekent Omroep Max hierbij aan. "Vele obstakels zullen moeten worden overwonnen. Maar het doel is om hun hart te volgen en uiteindelijk te doen wat hen echt gelukkig maakt."

Carolina Woltjer

De eerste aflevering vertelt het verhaal van Carolina Woltjer (foto). Ze was eerste violiste bij de Radio Kamer Filharmonie. Door bezuinigingen kreeg ze steeds minder plezier in haar werk. Een vriendin bracht haar op het idee om belegde broodjes te gaan bezorgen. Carolina zag er aanvankelijk geen brood in. Maar toen bedacht de 52-jarige muzikante dat ze het kon doen vanuit de oldtimer bus die ze altijd al had willen hebben. Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar ze zette door.

Meer over