Droom in Uitvoering: van meubelverkoper tot boomhuisbouwer

In Droom in Uitvoering gooit elke week een dappere Nederlander het roer om. Deze week is Alexander aan de beurt. Hij wil van zijn jongensdroom een bloeiend bedrijf maken.

Een eigen boomhut in elkaar timmeren is voor veel jongens een grote droom. Zo ook voor Alexander (39, foto), alleen liet de passie voor het bouwen in bomen hem nooit helemaal los.

Alexander gooit het roer om

In deze ­aflevering van Droom in Uitvoering besluit hij het roer volledig om te gooien. Hij heeft een goede baan als verkoper in zijn vaders meubelbedrijf, maar het werk maakt Alexander doodongelukkig. Daarom besluit hij een carrièreswitch te maken, gebaseerd op zijn oude jongensdroom: hij wil boomhuizenbouwer worden.

Lacherige reacties

In eerste instantie reageert zijn omgeving een tikje lacherig op zijn plannen. Maar dat Alexander absoluut geen grapjes maakt, blijkt wel uit zijn uiterst serieuze voorbereidingen. Hij neemt ontslag, hangt zijn carrière als meubelverkoper aan de wilgen en gaat, samen met vrouw en zoon, op reis om inspiratie op te doen. Een van de eerste stops is een bezoek aan zo’n boomhuis.

Lukt het Alexander zijn langgekoesterde droom te laten uitkomen?

Reageren