Droom in Uitvoering: van secretaresse tot styliste

In Droom in Uitvoering gooit elke week een Nederlander het roer drastisch om. Steffie schoolde zich van secretaresse om tot interieurstyliste met een eigen bedrijfje.

Ondanks de economische crisis zijn er nog genoeg mensen die alle schepen achter zich durven te verbranden en het werk gaan doen waarvan ze altijd hebben gedroomd. In de Max-reportageserie Droom in Uitvoering volgt de camera acht van deze avonturiers een half jaar lang op de voet bij het realiseren van hun plannen. Deze week is Steffie aan de beurt.

Steffie Scholte

Haar werk als directiesecretaresse bij een bank gaat Steffie Scholte (foto) steeds meer tegenstaan. Ze voelt zich gevangen in een keurslijf. De energieke Rotterdamse wil vrij zijn, zich ontplooien, haar creativiteit de vrije loop laten. Haar grote droom is om interieur- en verkoop- styliste te worden in de huizenbranche.

Steffie4Style

Ze zegt haar baan op en probeert onder de naam Steffie4Style haar eigen bedrijfje op te starten. Ze wil zich richten op het opleuken en ‘verkoopklaar’ maken van koophuizen, inclusief tuinonderhoud, woningfotografie en meubelverhuur.

Succes verzekerd, denkt ze optimistisch. Maar zoals gebruikelijk in Droom in Uitvoering gaat het ook bij Steffies carrièreswitch ­allemaal niet van een leien dakje.

Reageren