Dubieus dokteren

De ergste realityprogramma's gaan over ziekenhuizen. Niemand gaat voor zijn lol naar de dokter, maar toch kijken honderdduizenden mensen 'gezellig' naar andermans bloederige ingrepen.

Toegegeven, ook ik stem iedere werkdag trouw af op Nederland 1 voor een halfuurtje dokteren. Van Ingang Oost op maandag tot De dorpsdokter op vrijdag, ik kijk het allemaal. Niet zo slim, want ondergetekende is de grootste hypochonder die je maar kunt bedenken en niks werkt zo verontrustend als een medisch programma.

Ze beginnen onschuldig genoeg. "Meneer Jansen wordt binnengebracht. Hij heeft last van kortademigheid en pijn op de borst", aldus de voice-over over een bejaarde hartpatiƫnt.

Ineens voel ik ook steken in mijn borst en krijg ik het hondsbenauwd. Ik zou toch niet...? Dan flitst door mijn hoofd: "Oh nee toch, dit heb ik ook! Dus zo voelt een lekkende hartklep? Oww, dit is het einde!"

Maar vijf minuten later leef ik nog steeds en ebt de schok langzaam weg. Net op tijd om te zien hoe mevrouw De Vries wordt binnengereden met een hersenbloeding.

Paniek! Ook ik kom soms moeilijk uit mijn woorden, voel me wel eens raar in mijn hoofd en verrek, hangt mijn mondhoek schever? Ik zou toch niet...?

Toch blijf ik kijken, want al die medische reality is wel leerzaam. Ik weet hoe je een meervoudige bypass doet, een kunstheup moet plaatsen en na vijf seizoenen De bevalling help ik met m'n ogen dicht een baby ter wereld.

Over zwangerschappen gesproken, ik ben 's morgens misselijk en heb trek in de raarste dingen. Ik zou toch niet...? ;)

Ook Superfan worden?
Meld je aan bij Hoe word ik Superfan? >> en wie weet krijg jij binnenkort wel een eigen blog op deze site!

Reageren