Dunya & Desie

De Nederlandse jeugdserie Dunya en Desie draait al drie seizoenen, maar voor iedereen die de serie nooit eerder heeft gezien, stellen we de hoofdrolspelers nog even aan je voor.

Dunya en Desie zijn twee hartsvriendinnen van 15 jaar, die beide totaal verschillend zijn opgevoed. Dunya (Maryam Hassouni) is een slimme meid en komt uit een traditioneel Marokkaanse familie. De regels zoals ze die van huis uit heeft meegekregen, zijn niet hetzelfde als die ze in het dagelijks leven ervaart.

Tegenpolen
Haar tegenpool is Desie (Eva van der Wijdeven). Zij komt uit een eenoudergezin en woont samen met haar moeder in een roze flatje, waar tot in den treuren Dolly Parton uit de speakers schalt. De twee Amsterdamse meiden worstelen met allerdaagse puberproblemen, die ze door hun verschil in opvoeding beide op een andere manier proberen op te lossen.

Succes
De serie was een internationaal succes en kreeg een vervolg op het witte doek: in april 2008 verscheen de film Dunya en Desie in Marokko – waar ook Tygo Gernant en Theo Maassen in speelden. De komenden weken worden op Zapp alle afleveringen over de belevenissen van de twee hartsvriendinnen nog eens herhaalt.

Reageren