DWDD op tijd terug voor verkiezingen

28 April 2012 19:12 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het nieuwe seizoen van De wereld draait door start ruim anderhalve week vóór de verkiezingen, heeft DWDD-eindredactrice Dieuwke Wynia via Twitter laten weten.

Dit betekent dat Matthijs van Nieuwkerk op 3 september al terugkeert van de zomerstop, om in zeven afleveringen toe te werken naar de tweede kamerverkiezingen van 12 september.

Naar verwachting staan deze uitzendingen geheel in het teken van de verkiezingen en voeren politieke gasten en analyses van onder meer Felix Rottenberg en Jack de Vries de boventoon. 

Geen Pauw & Witteman
Daarmee is De wereld draait door het enige VARA-actualiteitenprogramma dat aandacht besteedt aan de verkiezingen. Praatprogramma Pauw & Witteman keert pas terug op maandag 15 september. Dit geeft EO-tegenhanger Knevel & Van den Brink een gouden kans, weet ook Tijs van den Brink.

"Het is heerlijk om Knevel & Van den Brink te mogen maken in een tijd dat er politiek zo veel staat te gebeuren. En dan hebben we ook nog al die gouden medaille-winnaars van de Olympische Spelen. Het wordt wat mij betreft echt genieten." 

Meer over