DWDD: Pieter Lakeman vs. Yvon

Yvon Jaspers verruilde donderdag weer eventjes het platteland voor de studio van DWDD. De Boer zoekt vrouw-presentatrice schoof aan als tafeldame van Matthijs van Nieuwkerk en kreeg het aan de stok met gast Pieter Lakeman.

De discussie in DWDD ging over het optreden van Pieter Lakeman in Goedemorgen Nederland op 1 oktober. De voorzitter van Stichting Hypotheekleed riep destijds iedereen op al zijn spaargeld bij de DSB-bank op te nemen.

Bergafwaarts
Goedemorgen Nederland-presentator Sven Kockelmann stelde toen de vraag: "U roept iedereen op om zijn spaargeld weg te halen bij DSB?"

Hierop antwoordde Pieter Lakeman: "Dat is zeker een oproep van Hypotheekleed, absoluut." Deze uitspraak heeft volgens veel mensen ervoor gezorgd dat het snel bergafwaarts ging met de bank van Dirk Scheringa.

Gevoel
Yvon Jaspers vroeg Pieter Lakeman hoe het voelt dat zijn uitspraken over DSB hebben geleid tot de mogelijke ondergang van de bank. "U heeft iets geroepen in Goedemorgen Nederland en dit was het effect, hoe voelt dat?", vroeg de blonde presentatrice. De belangenbehartiger van Hypotheekleed probeerde vervolgens uit te leggen dat zijn oproep het mogelijke faillissement slechts heeft versneld.

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/109749/ccdaaeb9c309ced4cb7fa3e70a12b609/poptv_overdeserie

Slachtoffers
Hiermee nam Yvon echter geen genoegen, want ze was vastbesloten om antwoord op haar vraag te krijgen. Toen ze bleef doorgaan over zijn gevoel, sloeg Pieter Lakeman plotseling hard met zijn hand op tafel en schreeuwde: "Ik denk aan 100.000 slachtoffers! Dáár denk ik aan!"

Geschrokken
Na deze uitbarsting zei Yvon geschrokken: "Het doet u dus heel veel, waarom zegt u dat dan niet?" Ook Matthijs van Nieuwkerk had de reactie niet zien aankomen. "Meneer Lakeman, wat is precies de irritatie? U sloeg zojuist keihard met uw hand op tafel, zo heb ik u nog niet gezien", aldus de DWDD-presentator.

Vind jij de reactie van Pieter Lakeman terecht?

Reageren