DWDD speelt bingo voor Sam

De Wereld Draait Door komt op woensdag 5 mei (Bevrijdingsdag) voor de tweede keer met een bingo-uitzending voor een goed doel. Iedereen kan voor honderd euro een lotnummer kopen. De eigenaren van de winnende getallen die uit de bingomachine komen rollen, krijgen een halve minuut de tijd om op te treden op prime-time televisie. De opbrengsten van de uitzending zijn voor Sam Galesloot.

"Dus kun je buikspreken, virtuoos op een zingende zaag spelen, dichten of bellen blazen met je trompet? Meld je aan!", luidt de oproep van de VARA.

Wang-alfabet
Sam Galesloot, die samen met Ria Bremer vorige week te gast was in DWDD, leidt aan een progressieve spierziekte waardoor hij blind en doof is en continu beademd moet worden. Tegen alle verwachting in, lijdt hij een gelukkig en inspirerend leven, zo bleek ook afgelopen maandag in de documentaire Sam.

Sam communiceert met behulp van een speciaal ontwikkeld hand-wang alfabet. "Graag wil hij een boek over deze bijzondere gebarentaal schrijven zodat ook anderen de taal kunnen leren. De opbrengsten van de bingo moeten Sam hierbij helpen", aldus de VARA.

Bingo voor Haïti
Al eerder draaide tafelheer Marc-Marie Huijbregts in DWDD aan het bingo-molentje. De opbrengst van de bingo-uitzending van 21 januari ging naar slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Reageren