DWTS: afscheid van Gigi en Ewoud

Dancing with the stars betekent: een bomvolle Studio 1 in Aalsmeer, een glimmende dansvloer en (deze keer) een jury met gastjurylid Stanley Burleson. Maar ook zichtbare stress bij de deelnemende stellen en een relaxte sfeer bij publiek en productiemedewerkers. GJ Kooijman zat er voor Televizier.nl bovenop!

Na vier weken repeteren zijn de koppels echte teams geworden. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en de band achter de schermen wordt duidelijk steeds sterker.

Dat zie je opvallend genoeg vooral als de camera's uit zijn: de kandidaten gaan met elkaar om alsof ze elkaar allemaal al jaren kennen. Maar dat mag ook wel, als je zoals Mari en Denise drie tot vier vuur per dag oefent.

Harder werken
Het is Nathalie die vrijdagavond de show spetterend opent. Samen met haar Peter wordt ze daarvoor beloond: een hoog aantal punten, en de toon is gezet.

Kandidaten als Mari en Nicolette moeten alles uit de kast halen om net zo hoog te eindigen. Kandidate Denise moet wennen aan de dansvloer in Aalsmeer: “Hij is een stukje kleiner dan waar ik normaal op dans tijdens wedstrijden, dat is even aanpassen.” Maar dat weerhoudt haar er vervolgens niet van om de sterren van de hemel te dansen.

Strengere jury
Opvallend: de jury is vrijdagavond opeens een stuk strenger dan vorige week. Het regent dan ook commentaar en niemand is echt veilig.

Zo is de jury niet te spreken over het voetenwerk van Frans, die daarmee helemaal onderaan het juryklassement eindigde. Ook hamert juryvoorzitter Julie Fryer erop dat ze volgende week 'echt meer ballroom wil zien'. De boodschap dus duidelijk: men moet meer gaan oefenen en harder werken.

Stemmen
Publiekslieveling Ursul de Geer kan in de studio in ieder geval rekenen op genoeg steun. Dat komt goed uit, want Ursul is bepaald niet bezig met een ontspannen wedstrijdje: “Dankzij m’n sportverleden ben ik erg fanatiek geworden. Ik wil winnen!”

Gelukkig heeft de kijker voor vijftig procent de macht in handen, zodat de stress er goed in zit. Tijdens de uitslag is de spanning voelbaar. Het voelt een beetje als prijsschieten: wie wordt er geraakt door het vernietigende oordeel?

Lange Frans en Marleen. © Roland J. Reinders

Schrik
Uiteindelijk gaat het tussen Frans en Marleen en Gigi en Ewoud. In de studio gaat eigenlijk iedereen er vanuit dat Frans afvalt. De schrik is dan ook groot bij de kandidaten als Beau en Lieke bekendmaken dat Gigi met haar partner Ewoud deze week de show moet verlaten. Dat had niemand aan zien komen!

En weer blijkt dan de band tussen de deelnemers, want zodra de camera's uit zijn, rennen de kandidaten op de afvallers af om ze te troosten.

Gigi baalt
Afvaller Gigi: "Ik baal vooral voor Ewoud, die was zó fanatiek. We vonden het een stuk beter gaan dan vorige week en ik kon de spanning ook een stuk beter loslaten. Het gaat wel wennen worden dat ze nu in de studio naast GTST zonder mij gaan dansen."

Frans is verbaasd
Ook Frans is verbaasd: “Ik ben zeker blij dat ik volgende week de Jive mag dansen, maar op basis van dans hebben we dit niet verdiend. Gigi en Ewoud waren echt een stuk beter. Maar campagne voeren hoort ook bij het programma en daar zijn wij gewoon goed in."

Nathalie is blij
Nathalie is vooral heel blij dat ze er volgende week weer bij mag zijn: “Ik vind dit zó leuk om te doen! Misschien moet ik m’n haar wel wat inkorten want hij komt er maar moeilijk overheen met al die draaien... Wat ik geleerd heb van vorige week? Toen ik het terugkeek op TV zag ik wel dat ik op m’n houding moest letten.”


Jamai's verbeterpuntjes
Ook Jamai ziet verbeterpuntjes voor zijn tango voor volgende week: “Ik probeer Gwyneth te veel die hele vloer over te sleuren terwijl ze gewoon heel goed weet hoe het moet. Dit is trouwens een stuk enger dan Idols, ik voel me zo naakt op die dansvloer!”


En dan stroomt de dansvloer vol met familie en fans van de koppels. Terwijl wij de studio verlaten, staat Frans nog steeds z’n danslessen voor de komende week te plannen - tussen al z’n optredens door. De arme Gigi staat ondertussen met natte ogen te praten met haar familie.Welke koppels gaan er volgende week helemaal los en wie gaat er volgende week uit? Dat zie je op vrijdagavond bij RTL4!

Reageren