DWTS: finale met Jamai en Nathalie

Na een zomerse week was het vrijdagavond dan eindelijk tijd voor de halve finale van Dancing with the stars. Nadat vorige week afscheid genomen werd van Ursul de Geer, had de avond alles in zich om een superspannende avond te worden.

Plus dat er de grote vraag was: zou de programmering van de uitzending op de laatste minuut veranderd zijn vanwege het overlijden van Michael Jackson? En wat zouden de kandidaten ermee doen? Natuurlijk kon men niet om het overlijden van een wereldster heen, zeker niet bij een programma dat zoveel om muziek draait.

Spanning
Maar de sterren lieten zich er niet door van de wijs brengen, en van de spanning van de halve finale of het slechte nieuws over Michael Jackson was op de dansvloer dan ook totaal niks te merken. Televizier’s GJ Kooijman was er weer bij...

 En er gebeurde weer genoeg achter de schermen! Beau danst met mannen
Nog voor de show begint, is het weer een dolle boel in Aalsmeer: Beau probeert als èchte charmeur het publiek de dansvloer op te krijgen (maar dat lukt nog niet echt). Uit wanhoop roept hij “Ik dans ook met mannen!” 

En ja hoor, Beau’s eerste stijldanservaring met een man is een feit.

Ook probeert de presentator z’n look wat flair te geven door zijn broekspijpen hoog op te trekken, maar hij vergeet dat het programma al live op de zender is voor de promo bij het reclameblok. Béétje genant... maar gelukkig redt Lieke van Lexmond hem met een goede opmerking en begaat Beau geen blunder op live-TV.

Het begin...
Nicolette van Dam, Nathalie Makoma en Jamai Looman zijn er bij aanvang overduidelijk enorm erop gebrand om die finale halen.

Als de jury, dit keer met gastjurylid Angela Groothuizen, ook op z’n plek zit, is het tijd voor de show. Nadat vorige week Nicolette en Niels drie tienen mee naar huis namen, gooien de andere paren deze week alles in de strijd om ook zo hoog te scoren.

X-Factor jurylid Angela Groothuizen © William Rutten
Kers op de taart
Jamai mag met Gwyneth de show openen. Na vorige week in de gevarenzone te hebben gestaan, heeft hij deze week keihard getraind voor z’n samba. “Ik wilde gewoon zeker op de dansvloer staan, weten dat ik alle passen kende. Het was een zware week. Echt een keerpunt. Aankomende week wordt de kers op de taart zetten... en veel lol trappen!”

Gelukkig wordt ’t harde werk beloond met drie negens. En: volgens jurylid Angela Groothuizen danst Jamai zelfs als een hetero... Nicolette onderaan...
Niels en Nicolette komen er met de Engelse Wals iets minder goed vanaf. Ze scoren maar 25 punten; het laagste aantal van de avond. En dat terwijl ze vorige week nog bovenaan stonden!

Ook Nathalie krijgt nog wat verbeterpuntjes van de jury, maar ze eindigt tenminste niet met het laagste aantal punten. 


Nathalie Makoma en Peter. © Roland J. Reinders
Blote voeten

Gelukkig mogen alle paren in de herkansing met een zwoele Summerdance. Jamai rukt het topje van Gwyneth los, Nicolette zweeft door de lucht en Nathalie scoort met haar zelf verzonnen moves die felbegeerde dertig punten. En dat allemaal op blote voeten!Jurylid Jan Postulart legt uit waarom dat zo moeilijk is: “Het is vooral heel lastig om je ritme en snelheid te bewaren tijdens de dans. Het is een houten vloer, dus je kan gigantisch veel brandblaren krijgen. Je moet je voeten goed beschermen, vandaar dat ze beschermende voetbadges dragen.”

Video: Beau's eigen eerbetoon
Aan het einde van de show staat Nathalie bovenaan in het juryklassement en is het tijd voor een Michael Jackson-eerbetoon met Heal the world.

Presentator Beau van Erven Dorens. © Nick van Ormondt
Wat je thuis NIET zag, is dat Beau net voor de uitslagshow zijn eigen eerbetoon aan Michael brengt. Gelukkig heb ik het voor je opgenomen en kun je onderaan dit artikel genieten van niet alleen’s Beau zangkwaliteiten, maar als je goed luistert ook van z’n grapjes over Albert Verlinde en Martijn Krabbé...

Spinnen over de dansloer
Waar je wel van hebt kunnen genieten, is juryvoorzitster Julie Fryer. Nadat ze vorige week tijdens een reclameblok al spontaan de vloer op rende, deed ze het deze week voor de kijker thuis nog eens dunnetjes over.Ik vroeg haar na afloop hoe ze zo gigantisch snel over de vloer heen spint: “Sowieso met een hele goeie partner als Marcus. Ik ben zelf al sinds m’n zesde aan het dansen. Dansen zit echt in m’n bloed en als ik iets doe, doe ik het goed. Mijn ouders zaten vanavond ook in de zaal toevallig en die zijn supertrots. Ze hebben altijd alles voor mij gedaan, nu is het mijn ding om met m’n dansen iets terug te geven.”


Julie Fryer © ANP
Net of niet zo goed als vorige week?
Na al het feest is het tijd voor serieuzere zaken, want er kunnen natuurlijk maar twee paren door naar die finale. Uiteindelijk zijn het Nicolette en Niels die de eindstreep niet halen. Nicolette vliegt na afloop in de armen van haar vriendje en daardoor kan ik Niels vragen hoe hij zich voelt: “Ik heb zoveel leuke dingen met haar meegemaakt, ik ben heel blij hoe het gelopen is. Ik heb niet het gevoel dat ik iets niet heb kunnen doen wat ik had willen doen maar ik ben wel teleurgesteld met de cijfers voor onze Engelse Wals. Wij hadden namelijk het gevoel dat hij net zo goed was als onze dans van vorige week.”Nicolette van Dam en Niels. © Roland J. Reinders
Niels bij Nicolette?
Albert Verlinde zei twee weken terug al dat hij Niels graag terugziet in een musical.

Wil Niels niet liever een TV-setje worden met z’n danspartner? 

“Met Nicolette samen op televisie? Volgens mij heeft ze het al superdruk. Ze is echt een goede vriendin geworden, we gaan zeker feesten deze zomer maar samen op TV... dat weet ik nog niet hoor! Eerst ga ik er álles aan doen om te zorgen dat Gwyneth (zijn danspartner buiten het progamma om) die overwinning binnensleept. Ik ga ze keihard helpen met de techniek en alles.”

Jamai en Gwyneth DWTS Jamai...
Verdrietige Jamai
Finalist Jamai moet het ook allemaal laten bezinken. “We hadden vanavond eigenlijk allemaal op ons eigen manier afscheid genomen van de show, dus we hebben extra hard genoten. Maar echt vervelend dat Nicolette eruit is. Niets ten nadele van Nathalie, want ik vind het heerlijk om met haar in de finale te staan. Maar het is toch m’n vriendinnetje, dus ik ben er wel verdrietig van...”

Explosion
Ook Nathalie is nog bezig met verwerken dat ze in de finale zit: “Ik heb er geen woorden voor, ben zó blij.” Waar ze wel over kan praten, zijn de glitterbroeken van Peter. “Hoe kun je nou zeggen dat hij meer glimt? Ik heb wel m’n jurken hoor! Maar het is wel ons sterkste punt: Ik heb m’n mandarijn en hij de glitters. Samen is het een explosion!”

Meer over:

Reageren