DWTS: het vertrek van Mari...

Na het verrassende afscheid van Gigi Ravelli, vorige week, stonden ook deze vrijdagavond alle dansparen weer op scherp voor Dancing with the stars. Dit keer ging er (achter de schermen) van alles mis! Televizier's GJ Kooijman was erbij, brengt weer verslag uit én vroeg weer wat kandidaten om hun ideeën!

Voor Lieke van Lexmond is dit haar derde liveshow ooit, maar ze doet het geweldig. Haar collega Beau zullen we in ieder geval nooit zien dansen: “Dat vind ik niet zo onze functie, we staan er al de hele tijd voor. Ik weet ook niet of het een goed idee is als ik ga dansen.”

Huiskamergevoel
Beau heeft Lieke maar weinig tips hoeven gegeven: “Ze heeft het zo in zich om te schitteren en te stralen. Ik had maar één tip: de studio is van jou en mij. Iedereen hier is te gast bij jou en dat geeft het een soort huiskamer-gevoel hier.”

Dat is ook zeker te merken in de studio. Zodra de leader begint, is het feest. Er wordt gejoeld om tienen, alle kandidaten kunnen rekenen op een groot applaus en er wordt in de reclameblokken op de tribune veel gedanst.

Extra spannend
Het beloofde vooraf al een spannende uitzending te worden. Deze week dansten de kandidaten een Tango of een Jive en dat zijn dansen die een stuk moeilijker zijn dan de paren gewend zijn.

Bovendien moesten de stellen extra hard werken, want juryvoorzitster Julie Fryer was vorige week niet te spreken over de verplichte danspassen van de sterren.

Meer techniek...
Oud-kandidaat Koen (hij danste in eerdere series met Inge Ipenburg en Fabienne de Vries) was sowieso wel van plan om er deze week wat meer techniek in te gooien: “Dan kunnen de paren meer laten zien van wat ze ècht kunnen. De showelementjes zijn meer een soort toevoeging.”

Paniek
En dan is het al tijd voor achter de schermen-event nummer één. De eerste dans van de avond zou de Tango van Nicolette en Niels moeten zijn, maar tijdens het introfilmpje op televisie scheurt in de studio de jurk van Nicolette open!

Dat is niet handig als je voor een live publiek de dansvloer op moet, en ze schreeuwt het dan ook uit naar Beau. Die legt de show direct stil. Wat nu?

Ursul de Geer en Lena. © Roland J. Reinders

Ursul de klos
Binnen een paar seconden is het opgelost: Nicolette kan een andere jurk gaan zoeken en Ursul en Nena worden als eerste paar de dansvloer op gestuurd. Dat is niet handig, zo onverwacht.

Met een statige tango krijgt Ursul toch drie zevens van de jury, en wederom wordt hiermee de toon van de avond gezet. 

Want hoewel de jury ditmaal weer wat verbeterpuntjes had voor kandidaten als Manon, Nathalie en Frans, viel er geen cijfer lager dan een 6.

Beoordelingen
Jamai en Gwyneth kregen zelfs te horen dat hun tango er eentje was zoals een tango bedoeld is. En dat terwijl Jamai nou niet bepaald alle tijd van de wereld heeft om te oefenen: naast de zware repetities voor DWTS is hij ook bezig met de voorbereidingen voor het Musical Awards Gala op 8 juni.

Gelukkig krijgt ook Nicolette met haar Niels veel punten, en ze droomt al van de finale: “Ik hoop ècht dat ik met Jamai de finale haal. Hij is m’n grootste concurrent, maar toch ook m’n beste vriend. We oefenen zelfs samen.”

Ursuls schunnige liedje
Ursul kreeg deze week de lachers op z’n hand met herinneringen aan een schunnig liedje uit z’n jeugd.

Wat de mensen op tv niet zagen was dat Beau zó nieuwsgierig was dat hij later tijdens de reclame zelf de tekst zong om het publiek te laten horen wat Ursul op televisie niet durfde te herhalen... (En dat zullen wij hier ook maar niet doen.)

De bretels van Mari

Tijd voor onhandigheid nummer twee. Mari was helaas niet zo op dreef. Hij raakte tijdens de Jive verstrikt in z’n bretels. Ook een lift met z’n partnet Denise lukte niet helemaal, en de jury was hard: Mari belandde helemaal onderaan in het juryklassement.

Nathalie Makoma en Peter. © Roland J. Reinders

Zenuwen...
Na de liveshow hebben de kandidaten 45 minuten om uit te rusten tot de zenuwen toe slaan tijdens de uitslagshow. Dat is ook te merken als er tijdens de medley toch een aantal paren de fout ingaan.

Nathalies danspartner merkt vooral wat van de zenuwen tijdens al het wachten.”Als je dan klaar staat om te dansen en dat filmpje speelt, dan wordt ik wel echt even zenuwachtig."

Mari moet weg
Uiteindelijk zijn het Mari & Denise die niet genoeg stemmen van het publiek krijgen, waardoor zij de westrijd moesten verlaten.

Mari loopt dan ook na afloop wat verslagen rond in Studio 1. Na drie weken is hij toch wel teleurgesteld dat hij de familie (die alle kandidaten zijn geworden ondertussen) moet gaan missen.

Familie
Dat kun je ook goed zien als we de kandidaten spreken. We worden constant onderbroken omdat er gezoend, gefeliciteerd en getroost moet worden door collega’s, jury en familie.

Nathalie, bijvoorbeeld, is dolgelukkig met haar vriend, met wie ze samenwoont. Ze vertelt er doorlopend over: “Ik heb het zo druk. Naast het trainen sta ik gewoon op de bühne zaterdagavond en daarom ben ik superblij dat hij goed voor me zorgt.”

Jamai en Gwyneth. © Roland J. Reinders

Concurrentie
Niet iedereen denkt alleen aan het familiegevoel. Jamai is ondertussen goed op z’n concurrentie aan het letten. “Het is jammer dat Mari weg moest, maar het kan ons allemaal gebeuren. Zelf vind ik Nicolette de beste. Maar eigenlijk zijn we allemaal concurrenten.”

Plateauhakken
Frans haalt ondertussen opgelucht adem dat hij er volgende week weer bij is. Vorige week lag hij er nog bijna uit. Frans: “Ik was deze week alleen thuis met m’n zoontje. Daarnaast moest ik optreden dus veel repeteertijd had ik niet. Gelukkig mocht ik m’n All Stars aan op de dansvoer, want met die plateauhakken had ik die lifts echt niet kunnen maken.”

Mari ligt er dus uit. Volgende week zie je Frans, Manon, Nathalie, Jamai, Nicolette en Ursel terug. Welke koppels gaan er dan helemaal los en wie gaat er volgende week uit? Dat zie je op vrijdagavond bij RTL4!

Meer over:

Reageren