DWTS: Jamai en Nathalie in finale

Na zeven weken strijden vrijdagavond Jamai en Nathalie om de titel van winnaar bij Dancing with the stars 2009. Maar voor nog één keer het dak eraf gaat, heeft Televizier's GJ Kooijman voor jou nog de laatste nieuwtjes vanaf de dansvloer!

De afgelopen weken heb je kunnen lezen wat voor feest het op vrijdagavond is in Studio 1 te Aalsmeer. Soms leek het vooral dat één presentator de grootste lol had. YMCA-dansjes, veel humor en schoenenruil: niets was presentator Beau te gek om de sfeer goed te houden.

Samen met Lieke van Lesmond mocht hij in totaal acht weken lang DWTS in goede banen leiden. En ze moesten niet alleen acht BN’ers begeleiden in de wekelijkse strijd (met elkaar én met de danspasjes), ze hadden ook hun handen vol aan de jury.

Beau van deze tijd


Jurylid Jan Postulaart is wel te spreken over Beau: “Hij is wat persoonlijker. Niets ten nadele van Ron, die was heel erg goed in de vorige edities, maar Beau is meer van deze tijd. Ook de nieuwe opzet vind ik heel erg goed. Vooral voor de danssport: lekker jong en dynamisch! Mensen willen er iets meer van weten, wat van leren. Ik hou er wel van om dan toch weer het onderricht te geven van het wat, hoe en waarom...”

Freestyle...
Ook juryvoorzitster Julie Fryer is erg blij met dit seizoen, ondanks haar eerdere kritiek dat er wat teveel freestyle in de dansen zat: "Eigenlijk zit er vanaf de eerste aflevering net zoveel freestyle in als deze week. De dansparen krijgen gewoon per week meer technische uitleg waardoor ze beter gaan dansen. In week één tot en met drie weten de BN'ers eigenlijk ook niet wat ze ermee moeten, dus doen ze maar wat. Vanaf week vier zie je pas de verbeteringen en snappen ze ook waar wij het als jury het over hebben."

Cliché-alarm
Het beste gastjurylid volgens Julie? "Ik vond Ali B echt een sfeermaker, maar ik ga toch voor Stanley Burleson. Als echte vakman heeft hij de kandidaten echt tips meegegeven die je de volgende week terug zag."

Wie tippen de juryleden eigenlijk als winnaar? (Cliché-alert!)
Jan: "De beste!"
Julie: "Met deze twee in de finale is het echt onvoorspelbaar..."

Jamai's zelfvertrouwen
Maar uiteindelijk draait het toch ècht om die twee dansparen. Want na ongeveer tien weken keihard trainen zijn Jamai en Gwyneth en Nathalie en Peter goed op elkaar ingespeeld. Ze trainen allemaal keihard om vanavond die overwinning te behalen.

Jamai en Gwyneth DWTS Jamai...

Ik vroeg ze wat ze het meest geleerd hebben van hun danspartner tijdens al die repetitie-uurtjes.

Jamai: "Ik weet niet waar ik moet beginnen bij Gwyneth... Veel zelfvertrouwen, ik heb mijnn lichaam beter leren kennen en vooral rechtop leren staan."

Peter: "Nathalie is zo intelligent en echt een diamant. We begrijpen elkaar heel goed: ik haar Afrikaanse humor en zij mijn Weense humor. Dat is het gekke aan ons tweetjes."

Nathalie Makoma en Peter. © Roland J. Reinders

Nathalie: "Peter geeft me vooral zakken met ideeën en tips die ik zó mee kan nemen op het podium. Ik baal echt dat ik nooit eerder naar de dansschool ben gegaan. Dat ga ik nu wel blijven doen hoor!"

De dansen...
Als ik begin over welke dansen ze gaan doen vanavond (twee dansen uit dit seizoen en een freestyle), barst Nathalie gelijk los: "De Engelse Wals en de Cha-Cha. Ik doe uiteindelijk toch niet Single Ladies nog een keer, want ik ben liever weer het citroentje!"

Jamai is wat minder loslippig: "Nathalie heeft 't al verteld? ECHT waar? Ik niet! We hebben twee dansen gekozen waar Gwyneth en ik ons het fijnste bij voelen. We zijn ook erg blij met onze freestyle trouwens."

Vakantieplannen?
Zomerplannen voor ná de finale hebben de kandidaten ook al klaarstaan; Nathalie duikt de studio in voor een album en Peter gaat vier dagen Ibiza onveilig maken met vrienden. Ook Jamai gaat los: hij gaat naar Disneyland met Chantal Janzen en Stanley Burleson als voorbereiding op de Disney Sing-A-Long voorstelling die hij dit najaar gaat spelen in de Nederlandse theaters.

Wie wint??
Maar eerst vanavond die spetterende finale! Na de geweldige shows van dit seizoen kan het sluitstuk alleen maar een groot feest worden.

Meer over:

Reageren