Earth From Space: Prachtige documentaire

Meer dan honderd satellieten cirkelen hoog in de hemel rond om de aarde te observeren. De makers van Earth from space hebben gebruikgemaakt van de opnamen die deze kunstmanen continu maken en doorsturen.

In de documentaire laten ze zien dat op het gebied van weer en klimaat alles op aarde met elkaar te maken heeft. Die samenhang komt onder meer aan het licht bij de registratie van een zandstorm in de Sahara en de gevolgen daarvan voor de weersgesteldheid in Noord-Amerika. Ook maakt het programma duidelijk hoe het ­verdampen van grote hoeveelheiden oceaanwater, afhankelijk van de windrichting, kan leiden tot noodweer in een ander deel van de wereld. En hoe bijvoorbeeld orkanen in de Caraïben en vulkaanuit­barstingen in Japan ontstaan.

De fascinerende beelden van Moeder Aarde

Dat Moeder Aarde een actief, levend wezen is waarin de natuurkrachten optimaal samenwerken, was bekend. Maar door de onthullende satellietbeelden en de flitsende computeranimaties in Earth from space werd Moeder Natuur niet eerder zo helder en fascinerend blootgelegd.

Reageren