Eddy trekt op met stugge Britten

Voor zijn laatste seizoen Nu we er toch zijn heeft Eddy Zoëy ervoor gekozen om de gastvrijheid in Engeland te onderzoeken. Maar of dat nou wel zo'n goed idee was...

Waarom Engeland?

Eddy
: "We wilden een moeilijk land. Na een seizoen of vijf in Nederland waren de mensen zo gewend, dat we meteen binnen mochten komen. En het is de bedoeling dat we de gastvrijheid testen."

"Daarom probeerden we het in het buitenland. Spanje ging wonderbaarlijk goed en ook in Zweden was iedereen gastvrij. Nu wilden we ergens naartoe waarvan we zeker wisten dat het vechten zou worden. Engelsen zijn stijf en terughoudend."

Heb je gekregen wat je wiilde?

"We waren na drie afleveringen een beetje in mineur. Wat je al niet moet doen voor een kopje thee! We belden soms twintig keer aan en hoorden twintig keer nee. Dat is nieuw. Maar we wilden niet in herhaling vallen; dat is gelukt."

Vind je het jammer dat dit je laatste seizoen is?

"Ik kan me voorstellen dat het programma straks doorgaat met een nieuwe presentator. Het is geen dure vette productie. Eten en hotelkosten zijn er niet; soms halen we belachelijk hoge kijkcijfers."

"Zelf wil ik onderhand wel eens thuis slapen. Een maand lang in vreemde bedden of rechtop in een kast slapen, is leuk voor tv, maar ik had er genoeg van."

De rest van dit interview met Eddy lees je in de nieuwe Televizier!

Reageren