Eddy Zoëy duikt naar de Titanic

Binnenkort is het 100 jaar geleden dat de Titanic naar de zeebodem zonk. Presentator Eddy Zoëy gaat voor National Geographic de diepte in.

Bij RTL 5 verdwijnt het ene na het andere programma voor Eddy Zoëy, maar bij National Geographic krijgt hij er werk bij. Take Me Out komt niet meer terug en Expeditie Robinson mag hij niet meer presenteren, maar in augustus mag Eddy Zoëy wel mooi naar het wrak van de Titanic duiken. 

Titanic
Het wrak van de Titanic dat Eddy Zoëy gaat bezoeken ligt op 3800 diepte. De duik zal maar liefst 11 uur in beslag nemen. Op 15 april 2012 is het 100 jaar geleden dat de onzinkbaar geachte Titanic op een ijsberg liep en naar de kelder ging. 

Q Music
De duik naar het wrak van de Titanic zal als Expeditie Titanic op tv vertoond worden door National Geographic, op de radio doet Q Music verslag. Een van de luisteraars van de radiozender zal Eddy op zijn duik begeleiden.

Eddy Zoëy
Over de bijzondere duik naar het wrak van de Titanic zegt Eddy Zoëy: "Bij de zender krijg ik de kans een geheel andere kant van mezelf te laten zien en toch 100 procent mezelf te zijn. Al mag de duik naar de Titanic spectaculair klinken, ik besef zeer goed te gaan duiken naar een massagraf en wil daarom met de uiterste vorm van respect een gepaste documentaire daarvan maken.’’ 

Eddy Zoëy is niet de eerste die naar het wrak van de Titanic duikt. Bekijk hieronder de hele documentaire van Discovery Channel over de duik die filmregisseur James Cameron maakte naar het wrak van de Titanic

Meer over: