Een avondje AVRO, maar dan in de middag

11 augustus 2013 11:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De AVRO viert dit jaar alweer zijn 90ste verjaardag. Reden genoeg om Het Avondje AVRO te herleven in Tv Monument. Wat was geluk toen eigenlijk nog gewoon.

Goudvissen en cavia’s waren in de jaren '70 de sterren van Een Avondje AVRO. Zo zwommen de vissen aangenaam zwijgend rond in een kom die op tafel stond bij de talkshow Voor De Vuist Weg van Willem ‘O’ Duys.

Fred Oster

Verder konden knaagdiertjes geld winnen voor de kandidaten van de Wie-kent-kwis door in een doolhof bij het juiste poortje te stranden. Ze waren genoemd naar bekende Nederlanders als André van Duin, Johan Cruijff en Vanessa. Fred Oster (foto), bijgenaamd ‘het sprekende pak’, presenteerde de show.

Tv Monument

Miljoenen kijkers bleven vrijdags thuis voor het genoeglijke ­televisieavondje in een tijd waarin geluk kennelijk nog heel gewoon was. In deze aflevering van de Tros-serie Tv Monument blikken presentatoren van de AVRO terug op de succesnummers van toen. Onder hen Ad Visser van Toppop en Ruud ter Weijden van Sportpanorama. Maar het gaat natuurlijk om de archiefbeelden.

Meer over