Een duivelse Linda Blair

Het bloed kruipt bij Linda Blair (donderdag wordt ze 50!) nog steeds waar het niet gaan kan. Als meisje van veertien was ze door de duivel bezeten in The Exorcist (1973) en in deze aflevering van Supernatural heeft de actrice een gastrol als politieagente die Sam en Dean inrekent wegens... duivelsuitdrijving.

Dat kan geen toeval zijn. Sinds The Exorcist speelde ze voornamelijk getroubleerde types in thrillers of lachfilms waarin de makers haar op de hak namen en nog eens een sloot erwtensoep lieten uitkotsen. Op dat laatste maakt Dean (Jensen Ackles) in Supernatural ook een toespeling.

Imago-uitdrijver
Geen wonder dat Linda in haar jonge jaren aan de drank en de drugs raakte. Van de associatie met satansrituelen zal ze wel nooit meer afkomen, tenzij ze misschien een imago-uitdrijver in de arm neemt. Linda heeft haar leven inmiddels gewijd aan het beschermen en opvangen van mishandelde dieren.

Hopkins
Wat haar filmcarrière betreft, hoopt ze nog altijd op betere tijden. "Ik ben trots op mijn rol in The Exorcist", zegt ze, "maar dat is meer dan dertig jaar geleden. Anthony Hopkins blijf je toch ook niet de rest van zijn leven zien als een verschrikkelijk monster dat mensen eet?"

Reageren