Een kijkje bij De wereld draait door

Het publiek dat op het punt staat een opname van De wereld draait door bij te wonen is jong. Het zijn vooral twintigers die opgewonden wachten tot ze presentator Matthijs van Nieuwkerk in actie gaan zien.

Een paar vriendinnen van in de vijftig vormen de uitzondering. Een van hen blijkt een vaste bezoekster van het televisieprogramma en ze vertelt haar vriendin precies hoe het daarbinnen straks in z'n werk gaat. "Wil je zo meteen achter of voor zitten? Als je achteraan zit kom je niet in beeld hoor."

Vooraan
Ze besluiten om vlakbij de studiodeur te gaan staan zodat ze als eersten naar binnen kunnen om pontificaal vooraan te zitten. De dame in kwestie maakt zich zorgen over de gezondheid van Matthijs. "Als je elke avond zo’n programma moet presenteren; dat is wat hoor. En hij heeft met de feestdagen ook al helemaal geen vakantie gehad."

Mobieltje
Eenmaal binnen tovert de halve studio een mobieltje uit broekzak of tas om het thuisfront via een sms te laten weten waar ze precies zitten. Zodra Matthijs de studio binnentreedt komt diezelfde mobiel weer tevoorschijn. Dit keer voor een foto van de presentator.

Opwarmpraatje
In zijn opwarmpraatje vertelt Matthijs dat het een prachtige uitzending gaat worden. De gasten zijn een dwarsfluitiste die protesteert tegen een optreden van Johan Heesters, regisseur Jean van de Velde die een film op gaat nemen in Congo en Jaap Jongbloed die zijn programma Het mooiste meisje van de klas komt promoten en voor de gelegenheid een van die mooie meisjes mee heeft genomen.

Otis Redding
Dan zegt Matthijs dat de studio een theater is en dat hij graag authentieke, gemeende reacties van het publiek wil. "Doe vooral waar jullie zin in hebben. Veel plezier." Daarna schalt op verzoek van de presentator muziek van Otis Redding door de studio, want zo zegt Matthijs, "zo doen we dat bij DWDD, we warmen hier altijd op met soulmuziek." Tafelheer Jort Kelder keuvelt nog wat met het publiek tot Matthijs ingrijpt. "Stil Jort, we gaan beginnen!"

Biertje
De uitzending verloopt vlekkeloos en wanneer het allemaal voorbij is, vertelt Matthijs dat iedereen, met de gekregen consumptiebon, nu een biertje mag halen bij de bar. Dat aanbod wordt massaal opgevolgd door het tevreden publiek.

Nakletsen
Jort Kelder blijft nog even nakletsen met ‘het mooiste meisje van de klas’. En bij de garderobe vertelt een jongen enthousiast aan zijn vriend dat het toch echt Matthijs van Nieuwkerk was die hij net tegen het lijf liep op het toilet. En zo blijkt, tegen alle verwachtingen in, Matthijs is ook maar gewoon een mens.

Wil jij ook een opname bijwonen? Ga dan naar de site van De wereld draait door en zie hoe je aan kaarten kunt komen.

Reageren