Een Nieuw Begin: Angela Groothuizen helpt Irene

Bij hulpprogramma’s is de gunfactor heel belangrijk; daarom moet de hulp altijd gaan naar iemand die deze ook echt verdient. En dat is in deze aflevering van Een Nieuw Begin zeker het geval.

Het leven heeft Irene tot nu toe bepaald niet meegezeten. De ellende begint op haar 20ste wanneer dok­toren ontdekken dat Irenes nier bijna niet meer werkt. Daardoor is ze heel snel moe en kan ze lang niet alles doen wat andere twintig­jarigen wel kunnen. Gelukkig ontvangt ze op haar 30ste een nieuwe nier van haar broer en lijkt het zonnetje eindelijk te gaan schijnen. Maar nee hoor, in de jaren daarna krijgt ze verschillende vormen van kanker en ondergaat ze ook nog een zware longoperatie.

Irene is weer gezond

Op dit moment is Irene gelukkig weer helemaal gezond, al heeft ze nog steeds heel weinig energie. Toch heeft Irene weer volop zin in het leven. Maar wanneer ze in de spiegel kijkt, ziet ze een oude, afgeleefde vrouw in plaats van iemand die er tegenaan wil. Angela Groothuizen (foto) en haar team van chirurgen en psychologen trekken acht weken uit om daar verandering in te brengen. Zij maken van Irene eindelijk de ­stralende vrouw die ze wil zijn.  

Reageren