Eén programma, twee decors

Het nieuwe actualiteitenprogramma Uitgesproken, een samenwerking van de EO, WNL en de VARA, gaat vanaf september twee studio’s én decors gebruiken. Een extra kostenpost van naar schatting 30.000 euro.

Dat bevestigen de betrokken omroepen volgens Villamedia.

WNL en de EO gebruiken een studio in het EO-gebouw in Hilversum en de VARA een eigen studio op het Mediapark, enkele kilometers daar vandaan.

Krantenkoppen
Het bedrag dat extra betaald wordt voor het extra decor, wordt volgens de VARA terugverdiend doordat de omroep in dezelfde studio meerdere programma’s opneemt. Dat verklaart althans Wim van Klaveren, eindredacteur van Uitgesproken VARA, volgens Villamedia: "Ik zie de krantenkoppen al weer voor me, maar dit is echt de goedkoopste oplossing."

Uitgesproken
De EO, VARA en WNL werken vanaf september samen in Uitgesproken. Het programma is de opvolger van Netwerk (EO en NCRV) en vormt dus een nieuw actualiteitenprogramma waarin de omroepen wel elk hun eigen missie willen benadrukken. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet bekend.

Voor de VARA wordt Jan Tromp het presentatiegezicht. De EO schuift Tijs van den Brink en Andries Knevel naar voren, en WNL is nog op zoek naar een geschikte presentator. De Vara en de EO verzorgen elk twee afleveringen per week en Wakker Nederland 1 aflevering.

Detail: Netwerk, de voorganger van Uitgesproken, gebruikt nu ook al twee decors. Eén staat er bij de NCRV in het AKN-gebouw en één in het EO-gebouw.

Reageren