Een uur extra Grey's anatomy en Lost

De maandenlang voortdurende staking van de scriptschrijvers in Hollywood heeft de afleveringsindeling van onze favoriete Amerikaanse series behoorlijk overhoop gegooid. Zo zijn de seizoenen van veel series dit jaar een stuk korter en moeten we langer op nieuwe afleveringen wachten dan we gewend zijn.

Maar gelukkig kunnen we daar nu eindelijk eens iets positiefs over melden. De directie van de Amerikaanse televisiezender ABC heeft namelijk bekendgemaakt dat het seizoen van de series Grey's anatomy en Lost een aflevering langer duren dan gepland.

Finale
De langdurige staking van de scriptschrijvers had namelijk tot gevolg dat fans het niet alleen lang zonder nieuwe afleveringen van hun favoriete series moesten doen, maar ook dat er in dit seizoen een stuk minder afleveringen zijn gemaakt. Daarnaast zou de traditionele finale - een dubbele aflevering - dit jaar maar een aflevering duren.

Korter
Maar dat blijkt in het geval van Grey's anatomy en Lost dus niet te kloppen. Gelukkig maar, want dat dit seizoen een stuk korter duurt dan normaal is natuurlijk al erg genoeg!

Gevolgen
Hartstikke leuk natuurlijk voor al die Amerikaanse kijkers die zich in mei kunnen verheugen op een extra aflevering van hun favoriete serie, maar wat betekent dit voor de Nederlandse fans? Kort gezegd komt het erop neer dat wij er nog een tijdje op moeten wachten. Net 5 zendt de laatste aflevering van Grey's anatomy uit op 19 mei en Lost is voorlopig voor het laatst op 8 juni te zien. De zender pakt de draad weer op na de zomer.

Gossip girl
Een hele zomer zonder Grey's anatomy en Lost? Helaas wel, maar je kunt de overige afleveringen natuurlijk ook downloaden. Of - en dat kunnen we zeker aanraden - vermaak je in de tussentijd met het kijken naar Gossip girl. Deze nieuwe serie gaat in juni bij Net 5 van start en klinkt veelbelovend: wij kunnen ieder geval niet wachten! Kijk hier naar de promo van Gossip girl.

© Disney/Buena Vista © Disney/Buena Vista
De gestrande reizigers in Lost

Reageren