Een zomerserie met Rik en Tanja

5 Juni 2009 17:34 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De soaps gaan binnenkort met vakantie, maar niet getreurd: tv-zender Comedy Central heeft voor jullie een nieuwe soap in petto: 'Dol'. Een serie over poppen, ingesproken door sterren, die vanaf maandag 6 juli iedere werkdag om 20.00 uur te zien is. Korte afleveringen van vijf minuten bieden je een vlug stukje origineel vermaak met véél plastic.

De zogenaamde 'fast soap' (snelle soap) is rijk aan stemmen van BN’ers.

Soapveteranen Rick Engelkes (John Dol) en Tanja Jess (Latoya Dol) zullen als hoofdrol een getrouwd stel spelen. Hun dochters Mimi en Bibi worden ingesproken door Fockeline Ouwekerk en Lottie Hellingman. Ook stemmen van Teun Kuilboer en Sebastiaan Labrie zullen de revue passeren!

Dol
In Dol draait het om een rijke, verwende en ongelukkige familie waar -opvallend- "Nee" tegen plastische chirurgie wordt gezegd. De familie Dol heeft geluk: ze winnen de loterij en zijn in één klap schatrijk.

Ambities
John en Latoya Dol willen met hun fortuin de wereld verbeteren. Zo denkt moederlief Latoya iets te kunnen betekenen voor de armoede. Maar zelf heeft ze ook een geheime ambitie: bekend worden.

Echtgenoot John daarentegen gebruikt zijn rijkdom om zijn passie te realiseren door illegaal op de straat te racen. En zo is er altijd wat, in huize Dol.

Rick en Tanja aan het woord
Rick had nooit gedacht om weer in een soap te spelen, maar: “John Dol kun je gewoon niet weerstaan.” En Tanja spreekt vol trots over haar rol als Latoya: “Nu, na al die jaren, mag ik weer met poppen spelen. Latoya is een heerlijke hysterische over-the-top glamour queen dus ik kan me geweldig uitleven in deze rol!”

Overeenkomsten
De animatieserie, vol actie en emotie is niet zomaar een serie over poppen. Dol is indrukwekkend omdat de levensproblematiek die zich in de serie afspelen overeenkomen met de ‘echte wereld’. Aldus Comedy Central.

Meer over