Eerste aflevering misdaadserie True Detective gratis op HBO

11 januari 2014 13:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

HBO Nederland komt vanaf 13 januari met een nieuwe serie waarin Matthew McConaughey en Woody Harrelson de hoofdrollen spelen. De serie heet True Detective en bestaat uit acht afleveringen.

De eerste aflevering is voor niet-abonnees gratis te bekijken via de website van HBO. Ook belangstellenden kunnen dus kennismaken met de ongetwijfeld spannende detectiveserie. De pilotaflevering is vier weken beschikbaar op de website en HBO GO. Tevens wordt de aflevering 2 weken aangeboden via de On Demand platformen van de tv-aanbieders.

True Detective

In True Detective spelen McConaughey en Harrelson twee detectives uit Louisiana in de jaren negentig. Het duo gaat op jacht naar een koelbloedige moordenaar. Het plot klinkt dus veelbelovend.

Tijdsperioden

De serie speelt zich af in twee tijdsperioden. Er wordt geswitcht tussen een zaak uit 1995 en de heropening ervan in 2012. Het bijzondere aan True Detective is bovendien dat in ieder seizoen nieuwe hoofdpersonages spelen. Deze nieuwe serie-vorm is voor het eerst gebruikt in American Horror Story en bleek succesvol.

McConaughey en Harrelson

True Detective is de eerste hoofdrol voor Matthew McConaughey in een grote televisieserie. McConaughey maakte furore in films als How to Lose a Guy in Ten Days en The Lincoln Lawyer. Woody Harrelson speelde al eerder een barman in de succesvolle tv-serie Cheers van 1982 tot 1993. Het grote publiek kent hem onder andere van de films Natural Born KillersMoney Train en No Country for Old Men.

HBO

Het Amerikaanse HBO is sinds 9 februari 2012 beschikbaar in Nederland. Het tv-kanaal is verantwoordelijk voor veelbekroonde series als The Sopranos, Boardwalk Empire en Game of Thrones. Via On Demand kunnen abonnees op ieder tijdstip van de dag honderden uren aan series en films bekijken. Originele HBO programma’s zoals het komende seizoen van Game of Thrones zijn vaak binnen een dag na de Amerikaanse première al in Nederland zonder reclame te zien.

Meer over