Eerste Cash op Zolder met een recordbedrag van 322.000 euro!

In een nieuw seizoen van Cash op Zolder bezoekt Art Rooijakkers mensen die spullen laten veilen om hun droomwensen te realiseren. Een Chinees wit porseleinen beeldje bleek 322.000 euro waard!

In de eerste aflevering maken we kennis met deelneemster Carry, die hoopt op een opbrengst van 5000 euro, waarmee ze haar woning wil verbouwen. Presentator Art en taxateur Frederik Baerveldt zijn in ieder geval positief. Ze vinden prachtig Chinees porselein in de woonkamer, op de plek waar haar zoontjes nota bene met een bal speelden.

Verrassing 

Maar het duo vindt nog meer moois: grote porseleinen vazen, oud zilver en mooi glaswerk. Alle spullen hebben een bijzonder verhaal maar, zo blijkt, ook een mooi prijskaartje. Sterker nog: er wachtte Carry een flinke verrassing toen de spullen eenmaal onder de hamer gingen. Haar 17e eeuws Chinees wit porseleinen beeldje van Guanyin (de godin van de genade en troost), bleek €322.000 euro te zijn. Carry was verbijsterd.

Veilingmeester 

Veilingmeester Albert Keddeman van Derksen Veilingbedrijf liet weten aan AVRO TROS: “Vooraf ontvingen we al veel aanvragen voor conditierapporten van het beeldje vanuit het buitenland, maar deze recordopbrengst had ik niet zien aankomen. Het is het hoogste bedrag dat ik ooit heb afgeslagen op een kunst- en antiekveiling!”

Taxateur

Ook taxateur Frederik Baerveldt is verbaasd over het hoge bedrag: “Dit enorm hoge bedrag was niet te voorspellen, het was de gekte van het moment. Ik denk dat dit het allerhoogste bedrag is dat in Nederland ooit is geboden voor een Blanc de Chine beeldje. En dan te bedenken dat er vroeger in het huis, waar ik het beeldje op een kast vond, gewoon binnen gevoetbald werd door de kinderen!”

Vanaf donderdag 10 april is Cash Op Zolder elke week te zien om 19:20 uur op Nederland 2.

Reageren