Eerste finalisten junior songfestival bekend

De eerste vier finalisten van het AVRO Junior Songfestival zijn bekend. Kijkers thuis kunnen nog tot zondag 24.00 uur stemmen op hun favoriet.

Na twee halve finales zijn Caylee, Donny, Mano en Senna & Anna door naar de nationale finale op zaterdag 2 oktober.

Halve finales
Per halve finale zijn er twee finalisten rechtstreeks door naar de finale. Daarnaast wordt er onder de ‘afvallers’ nog een wildcard vergeven; via juniorsongfestival.avro.nl kan iedereen direct na de tweede halve finale stemmen op zijn of haar favoriet. Degene met de meeste stemmen mag alsnog door naar de finale.

Kandidaten Phoebe & Stijn, Rosa, Pip, Merel & Quinty en Darcey maken door het winnen van een wildcard nog steeds kans op een plek in die finale.

Nationale finale
De nationale finale van het AVRO Junior Songfestival is op zaterdag 2 oktober om 19.00 uur te zien bij de AVRO op Z@pp. De finalisten zingen ook tijdens de grote finale live hun zelfgeschreven nummer waarna de kinderjury, de vakjury en de kijkers thuis bepalen welke twee kandidaten rechtstreeks door gaan.

De vakjury bestaat dit jaar uit Stacey Rookhuizen, Jamai en Yes-R. De kinderjury bestaat uit de finalisten van vorig jaar. De presentatie is in handen van Ewout Genemans (foto).

Internationale finale
Op zaterdag 20 november is de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival te zien; 20.15 uur bij de AVRO op Nederland 3.

Reageren