Eerste homo-seksscène overdag

De Amerikaanse zender ABC heeft geschiedenis geschreven met de eerste homo-seksscène die overdag werd uitgezonden. In de soap One life to live was woensdag te zien hoe hoofdrolspelers Oliver en Kyle een romantische nacht beleefden.

Uiteraard kreeg de kijker niet 'alles' te zien, maar de scène was toch vrij heftig voor Amerikaanse begrippen. De reacties over het fragment zijn dan ook erg verdeeld.

Kussen
"Ik zie niet wat er mooi is aan deze scene; zulke dingen moeten achter gesloten deuren plaatsvinden. Als mijn zoontje dit ziet, dan gaat hij nog denken dat het normaal is dat mannen met andere mannen kussen", schrijft iemand op een fanblog.

Waarop een ander reageert: "Je kijkt toch ook naar hetero-seksscènes? Waarom zou je je druk maken als je kind denkt dat het normaal is om andere jongens te kussen? Het ís normaal."

Taboe
Toch blijkt openlijke uiting van homoseksualiteit nog een taboe voor velen. Vooral gelovige Amerikanen konden niet van de uitzending genieten:

"Het maakt me niet uit als hetero-seksscènes worden uitgezonden, want dat is hoe de evolutie is ontstaan. Ik ben Christen en ik wil niet dat men mij op deze manier homoseksualiteit probeert op te dringen."

Bekijk hieronder de scène!

Reageren