Eerste onthullingen seizoen 3 van Homeland

21 juni 2013 14:51 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Seizoen 2 van Homeland eindigde met een tragische break-up tussen Carrie en Brody: hij moest op de vlucht, zij moest terug naar CIA om zijn naam te zuiveren. Hoe gaat het verhaal verder?

"Carrie wil de naam van Brody wel zuiveren", zegt Homeland-producer Alex Gansa in een interview met de Britse tv-gids Radio Times, maar daar heeft ze het te druk voor in seizoen 3.

"Zoals je al snel zult zien is dat niet het belangrijkste verhaal. Ze wil het wel, ze wil Brody wel helpen, maar er is veel meer aan de hand in haar leven." 

Ook het derde seizoen zal weer draaien om de blonde terreurbestrijder Carrie Mathison, een glansrol die Claire Danes nu al twee Golden Globes en een Emmy opleverde

Brody doet niet veel

Ondertussen zal haar geliefde Nicholas Brody, gespeeld door Damian Lewis, in het derde seizoen veel minder in beeld zijn. Logisch, volgens Alex Gansa, want Brody is de "meest gezochte man op aarde" en hij duikt onder. En tja: "Als hij zich verstopt, dan is er niet veel dat hij kan doen."

Homeland lijkt te veel op 24

Sommige kijkers hadden kritiek op het spannende tweede seizoen van Homeland. Te snelle plotwendingen en te veel actie. Een gigantische bomontploffing aan het einde, de spannende jacht op terreurleider Abu Nazir; het zou allemaal te veel op de nu al klassieke tv-serie 24 gaan lijken, waarin de grimmige Jack Bauer de terreurbestrijder van dienst was (en binnenkort weer is trouwens).

Alex Gansa werkte eerder ook aan 24 en geeft toe dat het tweede seizoen misschien een "beetje te 24 was". Maar dat was wel noodzakelijk: "We moesten een paar grote zetten doen, waaronder het doden van Abu Nazir en de vicepresident. Dat moest gebeuren om uiteindelijk bij een happy end voor Carrie en Brody uit te komen."

Seizoen 3 van Homeland

Helemaal happy was dat einde natuurlijk niet, met Brody op de vlucht en Carrie terug naar de CIA. Het was eerder een dramatisch slot. We zullen moeten wachten op seizoen 3 tot we echt weten hoe het verder gaat. Het derde seizoen zal vanaf september in de Verenigde Staten worden uitgezonden en vanaf 8 december door BNN in Nederland.

De trailer van seizoen 3 is nog niet af, dus voor de liefhebbers hieronder nog een maal de trailer van seizoen 2.  

Meer over