Eerste Prinsjesdag met Koning Willem-Alexander

De Troonrede is natuurlijk al lang weer uitgelekt, maar dat maakt Prinsjesdag niet minder interessant. Het is namelijk de eerste keer dat Koning Willem-Alexander hem voorleest.

Natuurlijk is het interessant om uit de mond van de nieuwe koning te vernemen wat de regering van plan is. Maar als ­kijker wil je toch vooral de rijtoer van de koninklijke familie in de Gouden Koets zien.

Hoedjesparade

Waarbij natuurlijk de hamvraag is: hoe heeft koningin Máxima zich uitgedost op deze historische dag en wat hebben de vrouwelijke politici op hun hoofd? Want de ­hoedjesparade is een van de hoogtepunten van Prinsjesdag.

Sinds 1996 is het traditie dat genode dames een hoedje dragen en tooien bijna alle vrouwen zich met een hoofddeksel, van eenvoudige modelletjes tot maffe bouwwerken.

Modieuze Máxima

Toen Beatrix nog koningin was, gaf ze altijd het goede voorbeeld. De modieuze Máxima zal zich ook vast niet onbetuigd laten.

De NOS brengt het hele spektakel in beeld, inclusief de balkonscène op Paleis Noordeinde en de overhandiging van de Miljoenennota door de minister van Financiën. Je ziet het vanaf 12.35 uur op Nederland 1.

Prinsjesdag debat

Verder organiseert de NOS ’s avonds voor het eerst het Prinsjesdag Debat. Het debat wordt geleid door Ferry Mingelen en Annechien Steenhuizen. De discussie over de kabinetsplannen met de fractieleiders wordt om 20.30 uur uitgezonden eveneens op Nederland 1.

Meer over:

Reageren