Eerste WNL-presentatoren bekend

Petra Grijzen en Alex de Vries gaan de eerste nieuwsprogramma's van de nieuwe omroep WNL presenteren. Daaronder bevindt zich ook het nieuwe ochtendprogramma dat Goedemorgen Nederland gaat vervangen.

WNL-voorzitter Fons van Westerloo zag Grijzen en De Vries op het hoofdkantoor in Amsterdam hun handtekening onder het contract zetten.

Koninklijk Huis
Grijzen komt over van BNR Nieuwsradio. Zij was daar redacteur van diverse radioprogramma's. De Vries werkte eerder voor De Telegraaf, waar hij verslaggever van het Koninklijk Huis was.

De betreffende programma's zullen vanaf 6 september op televisie te zien zijn. Op Nederland 1 zal de zender een twee uur durende ontbijtshow verzorgen. Op Radio 1 zendt WNL vanaf dat moment ook een radio-actualiteitenrubriek uit, die een half uur duurt.

Enorme kansen
Goedemorgen Nederland zal komen te vervallen, WNL vult met het nieuwe programma het gat op. De Vries en Grijzen zijn blij met de overstap. Grijzen: "Er liggen enorme kansen om wat Goedemorgen Nederland heeft opgebouwd weer een stap verder te brengen met WNL."

Het televisieprogramma wordt uitgezonden vanuit een nieuwe studio in de Amsterdamse Westergasfabriek.

Reageren