Effe Ekdom wint de Gouden RadioRing 2012

16 november 2012 11:08 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Gerard Ekdom is de trotse winnaar van de AVRO Gouden Radioring. Zijn programma Effe Ekdom (3FM) is door het publiek uitgeroepen tot beste radioprogramma van het jaar.

In een opvallende uitreiking nam Gerard Ekdom de Gouden RadioRing 2012 in ontvangst via een levende ringslang. Effe Ekdom won van Het Foute Uur (Q- Music) en De Avondploeg (Slam!FM).

Zilveren RadioSter

Verder werden ook de Zilveren RadioSterren uitgereikt voor de beste radioman en –vrouw van het jaar. De Zilveren RadioSter Man ging eveneens naar Gerard Ekdom (3FM). Kristel van Eijk (Q-Music) won de Zilveren RadioSter Vrouw.

Marconi Awards

Tegelijk met de uitreiking van de RadioRing en –Sterren vond de uitreiking van Marconi Awards plaats. Felix Meurders ontving de Marconi Oeuvre Award. Met die prijs krijgt Meurders erkenning voor zijn grote invloed op radiomakers van de afgelopen decennia. Radio 1 is uitgeroepen tot de Beste Zender van het jaar, de zender werd beloond voor ‘sterke programma’s’ als het Radio 1 Journaal en De Gids.fm. De prijs voor Aanstormend Talent ging naar het dj-duo Barend en Wijnand voor het programma Vrijdagmiddag Live (3FM).

Meer over