Eigen zender voor Martha Stewart

Ze is een van de meest gevestigde namen van de Verenigde Staten: Martha Stewart werd bekend als de bijna perfecte huisvrouw die in haar eigen tv-programma van alles aanpakte. Of het nu het inrichten van een huis was of het geven van schoonmaaktips: hele hordes huisvrouwen keken. En nu krijgt Martha wellicht een eigen zender.

De presentatrice is in gesprek met Hallmark, in Nederland vooral bekend van de wenskaarten maar in de Verenigde Staten een mediaconglomeraat. Het plan zou zijn om een nieuwe digitale zender op te zetten die volledig door Stewart geprogrammeerd gaat worden. Werknaam: Hallmark Home.

Vrouwenzenders
Daarmee is Martha het tweede vrouwelijke tv-icoon in korte tijd dat besluit om een eigen zender te lanceren. Nog niet zo lang geleden kwam datzelfde nieuws al naar buiten van talkshowkoningin Oprah Winfrey, die bekend maakte dat ze volgend jaar met haar eigen talkshow stopt om zich volledig op haar eigen tv-zender te kunnen richten.

Het verschil tussen Oprah en Martha is vooralsnog: kracht. Waar Oprah's bedrijf Harpo zelf meer dan genoeg geld en kennis had om de zender op te zetten, zijn Hallmark en Martha's bedrijf Martha Stewart Living Omnimedia genoodzaakt om samen te werken. Hallmark biedt de mediakennis, Martha de inhoudelijke kennis, en ze delen de rekening. De onderhandelingen lopen nu.

Reageren