Einde van een tijdperk

Na jaren genieten van Carlo Boshard en Irene Moors in het succesvolle Life & cooking, is er een eind gekomen aan het 'bord-op-schootgevoel'.

Volgens mij is er geen enkel duo op de Nederlandse televisie dat zo puur en met zoveel plezier een programma kan maken. Iedere zondag was het één groot feest en elke aflevering onvoorspelbaar, grappig en actueel.

De talloze gasten die langskwamen, de gerechten die werden bereid door de kok en de gein en onzin die het programma sierden, zijn helaas verleden tijd.

Daarnaast hadden we hilarische persiflages op bijvoorbeeld De Veerkampjes en De wereld draait door. Of die gekke Doordraaishow, wat nooit, maar dan ook nóóit volgens plan verliep. En natuurlijk ook de bezoekjes van Gerard Joling: dat waren de hoogtepunten van de show.

Maar niet iedereen was zo enthousiast als ik. Sommige mensen konden er niet naar kijken, want wat was het af en toe een chaos! Life & cooking was zo'n programma waar je als kijker óf wel, óf niet van houdt.

Voor de Telekids-generatie was Life & cooking simpelweg een volwassen versie van het jeugdprogramma waarmee ze was opgegroeid, waarin het duo nog steeds het stralende middelpunt was.

Het is afwachten wat er precies gaat gebeuren nu Life & cooking écht is afgelopen. Wat gaan ze doen als er definitief geen nieuwe sponsor wordt gevonden? Blijkbaar is er met De TV Kantine toch leven na Life & cooking.

Voor Carlo en Irene dan, want zoals uit de poll op de site van het programma blijkt, zijn veel fans in diepe rouw.

Ondergetekende in ieder geval wel, want waar moet ik nu het weekend mee afsluiten?

Reageren