Einde van Lost uitgelekt?

26 april 2010 10:11 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Op het internet circuleert sinds enige tijd een call sheet van de laatste aflevering van Lost. Daarin zijn mogelijke aanwijzingen te vinden over hoe de serie zal eindigen. Fans van de serie zijn gewaarschuwd: in dit bericht volgen mogelijk spoilers.

Een bezoeker van een restaurant in Honolulu, Hawaï, zag de callsheet liggen. Bij nadere inspectie bleek die van de producenten van Lost afkomstig te zijn.

Een callsheet is een soort dagelijkse agenda die wordt uitgegeven aan de cast en crew van televisie- en filmproducties. Hierop staat vaak welke acteurs aanwezig moeten zijn, het schema van de dag, welke scènes worden geschoten, waar die worden geschoten en meer. Genoeg informatie voor Lost-fans om te speculeren over de laatste aflevering van de serie.

Spoiler-alert
Welke informatie is er en wat valt er uit te concluderen? Er zal in ieder geval gebruik worden gemaakt van (nep-)skeletten. Fans zullen zich Adam en Eve, het skelettenpaar uit het eerste seizoen, nog herinneren. Hun aanwezigheid op het eiland is nooit verklaard, en de schrijvers beloofden destijds dat ze dat mysterie ooit zouden verklaren. Die tijd lijkt in de laatste aflevering te zijn gekomen.

Daarnaast is er sprake van scènes met water en licht, en personages die aan touwen in een waterval af moeten dalen. Jack wordt hierdoor 'bevangen' en krijgt vervolgens een neusbloeding. Op de call sheet staat letterlijk 'Jack in Hell'.

Concreet
Zou het eiland toch een hel op aarde zijn? De callsheet biedt wel wat informatie over de laatste aflevering, maar zal fans eerder frustreren. De gegeven informatie biedt weinig houvast en licht slechts een tipje van de sluiter op.

Momenteel gonst het op het internet van de geruchten over Lost, en de fans maken zich op voor de laatste aflevering waarin hopelijk alle mysteries van de afgelopen zes jaar worden opgehelderd. Tussen die geruchten is het moeilijk om een onderscheid tussen waarheid en fictie te maken.

Kijkers zullen toch moeten wachten tot de laatste aflevering voor uitsluitsel, maar er is soelaas: het einde is in zicht. Binnen een paar weken eindigt de serie, en daarmee komt ook een einde aan de speculaties.

Meer over