Einde voor Ugly Betty, Scrubs, Lost en Better Off Ted

19 mei 2010 11:03 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In de Verenigde Staten nadert het einde van het huidige televisieseizoen: van oudsher de periode waarin de grote zenders bekendmaken welke series het volgende seizoen niet zullen halen en welke nieuwe series zullen worden gelanceerd. Ook de grote Amerikaanse zender ABC heeft inmiddels aangegeven welke series niet terug zullen keren. Van sommige series was het al bekend, maar we vatten het nog even samen: voor Ugly Betty, Scrubs, Better Off Ted en natuurlijk Lost valt het doek.

Na NBC is ook van ABC bekend geworden wat er zoal gaat veranderen in het nieuwe tv-seizoen. Dat Scrubs en Ugly Betty niet worden verlengd, was al bekend.

Deze week kwam naar buiten dat Better Off Ted hetzelfde lot wacht. Ondanks succes bij recensenten (en een kleine groep trouwe fans) heeft de komische serie, die in Nederland op Comedy Central wordt uitgezonden, het door tegenvallende kijkcijfers niet langer dan twee seizoenen gered.

Scrubs
Ook Scrubs keert niet terug op de zender. De beslissing om die ziekenhuiskomedie te schrappen, is minder verrassend. Acteur Zach Braff (Dr. J.D. Dorian in de serie) stapte er in het vorige seizoen al uit en liet zich alleen nog strikken voor gastoptredens waarin hij een nieuwe lichting co-assistenten opleidde om de fakkel in het ziekenhuis over te nemen.

Ook andere sterren trokken zich langzaamaan uit de serie terug, waardoor hun optredens tot bijrollen werden gereduceerd. Tel daarbij de tegenvallende kijkcijfers op en de keuze van ABC wordt duidelijk.

Ugly Betty
Nederlandse televisiekijkers zullen het meest merken van het vertrek van Ugly Betty, de komische serie die op NET 5 wordt uitgezonden. Aan het begin van het jaar maakte ABC al bekend dat de serie voor het nieuwe seizoen geschrapt zou worden. De laatste aflevering is in de Verenigde Staten inmiddels al uitgezonden, en daarmee heeft Ugly Betty het vier seizoenen vol weten te houden.

Lost
Dat Lost stopt, mag inmiddels bekend zijn. Lees meer.

Nieuwe series
Voor fans zal het vertrek van de oude series spijtig zijn, maar niet getreurd: daardoor ontstaat er wel ruimte voor nieuwe programma's. ABC heeft inmiddels al aangegeven zes nieuwe series uit te gaan zenden.

Matthew Perry

Matthew Perry (Chandler in Friends) keert terug in een komedie op de televisie. De sitcom gaat Mr. Sunshine heten en Perry vertolkt niet alleen de hoofdrol, maar is ook aan het project verbonden als schrijver en uitvoerend producent. Hij speelt een veertigjarige manager van een sportarena.

Better Together gaat over twee stelletjes (het ene conservatief, het andere impulsief) en de botsingen die uit de tegenstellingen ontstaan. Een schrijfster van Friends werkt mee aan de serie en Debra Jo Rupp uit That '70's Show speelt een rol.

Happy Endings gaat over de nasleep van een echtscheiding in een vriendengroep. Actrice Elisha Cuthbert uit 24 speelt mee.

Detroit 187 zal als nep-documentaire het verhaal van een moorddetective in Detroit vertellen, die zal worden gespeeld door Michael Imperioli uit The Sopranos.

My Generation gaat over een groep klasgenoten die na tien jaar weer met elkaar in contact komen.

The Whole Truth is een rechtbankdrama over twee vrienden die na hun studie aan verschillende kanten van de rechtbank komen te staan.

Vooralsnog zijn dit de nieuwe series die door ABC zijn aangekondigd. Maar het zijn ze natuurlijk niet allemaal. Naar verwachting zal de zender in de komende maanden meer over het televisieaanbod in het komende jaar bekendmaken.

Meer over