Eindelijk: Homeland seizoen 2 bij BNN

24 maart 2013 12:21 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het wachten duurde lang, maar eindelijk kunnen de fans opgelucht ademhalen: Homeland seizoen 2 is gearriveerd. En het wordt weer ongelooflijk spannend.

De laatste keer dat we CIA-agente Carrie Matheson zagen, lag ze vastgebonden op een ziekenhuisbed en stond ze op het punt vrijwillig elektroshocken toegediend te krijgen. Daarmee liep de enige vrouw die doorzag dat Nicholas Brody geen held maar een terrorist is, het risico alles te vergeten.

Golden Globes

Na het overdonderende succes van het eerste seizoen van Homeland, was de twijfel groot. Zou de serie in staat zijn om ook in seizoen 2 de spanning vast te houden? Die zorgen waren voor niets. Homeland 2 is net zo spannend en spectaculair als het eerste seizoen. De serie en hoofdrolspelers Claire Danes (Carrie) en Damian Lewis (Brody) kaapten eerder dit jaar dan ook alle belangrijke prijzen weg bij de uitreiking van The Golden ­Globes, de belangrijkste tv-prijs in Amerika.  

Carrie tuiniert

In de eerste aflevering van seizoen 2 lijkt Carrie alles weer op een rijtje te hebben. Ze is nog steeds weg bij de CIA en vermaakt zich in haar vrije tijd met tuinieren. Haar nieuwe baan heeft niets te maken met gevaarlijke terroristen, ze geeft Engelse les aan immigranten. Maar de rust is van korte duur. De CIA heeft haar hulp nodig. Een vrouw in Beirut zegt informatie te hebben over een toekomstige aanslag in Amerika, maar de enige aan wie ze alle informatie kwijt wil, is Carrie. En dus stapt die op het vliegtuig richting Libanon. Ondertussen gaat het met Nicholas Brody meer dan goed. Hij is politicus, met uitzicht op de baan van vice-president. Maar ook die vreugde is geen lang leven beschoren. Abu Nazir heeft een gevaarlijke opdracht voor Brody in petto.

Meer over