Eindredacteur Vermist gegijzeld en met de dood bedreigd

Pim Faber, de eindredacteur van Vermist, heeft tijdens de opnames voor een kerstspecial van het Tros-programma in Egypte bange uren doorgemaakt. Hij werd daar door een familie gegijzeld, bedreigd en is uiteindelijk zelfs door de Egyptische politie gearresteerd.

De opnames voor deze Vermist-special zal presentator Jaap Jongbloed, maar vooral eindredacteur Pim Faber nog lang heugen. Voor deze special probeerde reisde de programmamakers af naar Egypte in een poging om een moeder met haar ontvoerde kinderen te herenigen.

Gijzeling
De eindredacteur was in het Noord-Afrikaanse land op zoek naar de meisjes Nancy en Kamilia. Hij belde aan bij het huis van de vader en trof daar een woedende schoonfamilie aan. Pim werd urenlang in het huis vastgehouden en bedreigd. Naar eigen zeggen werd onder meer geroepen dat ze hem "in stukken gingen hakken".

Ambassade
Ondanks het feit dat presentator Jaap Jongbloed de Nederlandse ambassade snel had ingeschakeld, duurde het nog vier uur voor het personeel en de lokale politie Pim uit zijn benarde positie konden bevrijden.

Gearresteerd
Groot was de verbazing echter toen de eindredacteur vervolgens door diezelfde politieagenten werd gearresteerd op verdenking van ontvoering, geweldpleging, spionage en inbraak. Wat bleek? De vader van de meisjes had tijdens de gijzeling aangifte gedaan bij de politie. "Totaal absurd, natuurlijk", aldus Pim in een reactie op de site van Vermist.

Verhoord
Pas na urenlang te zijn verhoord op het politiebureau, mocht Pim weer gaan. De eindredacteur wist de agenten gelukkig zelf te overtuigen van het feit dat hij niet naar Egypte was gekomen om de meisjes te ontvoeren of in te breken bij het huis van de vader.

Verborgen camera
Gelukkig is het Pim gelukt om van zijn helse behandeling opnames te maken met een verborgen camera. Deze beelden zijn, naast natuurlijk de zoektocht naar Nancy en Kamilia, te zien in de kerstspecial van Vermist, op 24 december.

Reageren