EK Atletiek

Vandaag schiet het EK Atletiek uit de startblokken. De Europese atletiektop heeft zich in Barcelona verzameld om die mooie prijzen in de wacht te slepen.

Update onderaan artikel

Een kleine week lang nemen 1500 atleten uit 50 landen het tegen elkaar op in het Olympisch Stadion in de Spaanse wereldstad.

Kansrijk
De twee grootste Nederlandse kanshebbers komen, blijkbaar niet geheel toevallig, uit op hetzelfde nummer. Op de 800 meter zijn Arnoud Okken en oud-Europees kampioen Bram Som kansrijk voor eremetaal.

In iets mindere liggen er ook kansen voor hoogspringer Martijn Nuijens en eveneens 800-meterloper Robin Lathouwers.

Olympisch goud
De grote ster op dit EK is echter een Kroatische. De hoogspringster Blanka Vlasic is torenhoog favoriet op het springonderdeel.

Wij kijken echter toch vooral naar de Nederlandse mannen. Als ze even de geschiedenisboekjes doorbladeren, kunnen ze in ieder geval zien hoe het moet.

In 1992 won Ellen van Langen in hetzelfde stadion olympisch goud op de 800 meter. Wat dat betreft weten Som en Okken waar ze naar moeten kijken.

Update 27 juli, 14.12 uur
Bram Som is ziek. Hij zal zijn Europese titel op de 800 meter niet verdedigen. Daarmee valt de belangrijkste Nederlandse medaillekandidaat weg.

Reageren