EK Voetbal 2012 | Italië - Kroatië

Als we ervan uitgaan dat Spanje groepswinnaar is in Poule C, dan vechten Italië en Kroatië om de tweede plek.

Vanavond is de wedstrijd tussen Italië en Kroatië voor het EK 2012. In Poznan strijden de mannen in het blauw tegen de mannen in het rood en wit. Beide teams hebben hun eigen voordelen, wie blijkt de sterkste van de twee?

Beste linksback van Europa
Elke eindronde waar de Kroaten aan meedoen, zorgen ze voor een verrassing. Vier jaar geleden versloegen de mannen met de rood-wit geblokte shirts nog Duitsland in de poulefase. En waarom zou de ploeg van bondscoach Slaven Bilic tegen Italië niet weer kunnen stunten? Met Joseph Simunic staat er een boomlange slager achterin, Kroatië heeft de beste linksback van Europa, aanvoerder Darijo Srna, en dan zijn er ook nog topmiddenvelder Luka Modric en de lepe spits Ivica Olic.

Jonge honden
De Italianen spelen doorgaans ultraverdedigend en komen waarschijnlijk met enfant terrible Mario Balotelli in de basis, dus dat worden leuke duels met de net zo opvliegende Simunic. Verder is het een jong team: coach Prandelli liet vedetten als Totti en Del Piero thuis. We sluiten de dag af met Spanje - Ierland (20.20 uur). Eens kijken of de Ieren het tiki-taka-voetbal van de Spanjaarden aankunnen.

Reageren