Elementary: Holmes & Watson eindelijk een duo

Fans van de Sherlock Holmes-serie Elementary kijken al maanden uit naar het moment waarop de speurneus eindelijk oprecht is tegenover zijn verslavingscoach dr. Joan Watson. Wordt het nog wat tussen die twee?

Dr. Joan Watson was ooit door de vader van de geobsedeerde superdetective ingehuurd om hem van de drugs te houden. Zij raakte al snel geïnteresseerd in zijn brein en zijn eigenzinnige manier van misdaden oplossen. In een mooie scène vraagt de Britse detective (Jonny Lee Miller) of dr. Watson (Lucy Liu) zijn ‘partner in crime’ wil worden. 

Het is bijna een echte liefdesver­klaring, ­zonder dat de liefde ter sprake komt. Sherlock tegen Joan: "Ik ben beter met jou in de buurt. Ik ben scherper, denk helderder. Ik weet niet waarom, maar misschien dat ik dit mysterie ooit nog oplos.”

Inderdaad, fans mogen deze aflevering zeker niet ­missen.

Laatste aflevering van Elementary

Het is trouwens ook de laatste die voorlopig te zien is; ­volgende week schakelt SBS 6 over op herhalingen van NCIS. Op misdaadvlak krijgt het Elementary-duo in dit zestiende avontuur te maken met een stel moorden waarvoor rechercheur Bell, hun maatje bij de NYPD, de schuld in de schoenen geschoven krijgt.

Reageren