Eli Stone

Nieuw op Net 5: de 'dramady' Eli Stone, van de makers van Brothers & sisters en Dirty sexy money. De titel slaat op advocaat Eli Stone (Jonny Lee Miller), een man die alles voor elkaar lijkt te hebben, tot hij op een dag last krijgt van vreemde hallucinaties.

Ze blijken veroorzaakt te worden door een inoperabel aneurysma in zijn hersenen. Met de wetenschap dat zijn leven ieder moment ten einde kan zijn, besluit Eli alleen nog maar goede daden te verrichten. Als een moderne profeet laat hij zich hierbij leiden door zijn visioenen en de Oosterse acupuncturist Dr. Chen.

George Michael
Opvallend: in de serie is een speciale rol weggelegd voor George Michael. De zanger maakt regelmatig zijn opwachting en alle afleveringen zijn vernoemd naar zijn liedjes. Het nummer Faith speelt vanavond een grote rol.

Ophef
Het is Eli's eerste 'hallucinatie', die ertoe leidt dat hij een jeugdvriendin helpt een zaak aan te spannen tegen een van de grootste cliënten van zijn advocatenkantoor. Deze aflevering zorgde voor veel ophef in Amerika, omdat de indruk wordt gewekt dat kinderen autistisch kunnen worden van een vaccinatie-ingrediënt.

Reageren