Elijah Wood in nieuwe sitcom

30 Juni 2010 16:08 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De halve wereld zal hem voornamelijk nog kennen als de hobbit Frodo Baggins uit de Lord Of The Rings-films, maar acteur Elijah Wood is al lang verder dan dat. Hij gaat nu meewerken aan een pilot van een remake van een succesvolle Australische sitcom over een grofgebekte hond.

De Australische sitcom Wilfred (foto) draait om een man en zijn hond. Alleen is die hond niet echt, maar een in hondenpak gestoken Australische comedian. En nog het meest opvallend: zowel baasje als hond zijn uitermate grof gebekt en de complete serie is niet schuw van een beetje bloot.

Geliefd
De Australiƫrs vreten de serie op. De Australische overheid is zelfs zo trots op het succes van het nationale product, dat het zowel voor het eerste als het tweede seizoen meer dan 400.000 dollar subsidie verstrekte.

Het kan dan ook niet lang duren voordat zo'n serie door een Amerikaans vizier gezien wordt. En in dit geval is dat de Amerikaanse zender FX geworden, die het format van de Australische tak van SBS kocht.

FX is normaal groot met dramaseries als The Shield en Nip/Tuck, en nu waagt de zender zich dus echter aan de comedy.

Elijah Wood

Elijah Wood (foto hierboven) komt in aanmerking voor de rol van het baasje. De hond wordt nog steeds gespeeld door de Australische comedian, Jason Gann. Verschillende andere rollen zijn nog niet ingevuld.

Bekijk hieronder delen van de Australische Wilfred:

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Meer over