Ellen DeGeneres jury bij Idols

Het was een flinke verrassing die fans van het programma voor hun kiezen kregen: niemand minder dan comédienne en talkshowpresentatrice Ellen DeGeneres wordt het nieuwe vierde jurylid van zangwedstrijd American Idol - de Amerikaanse variant van Idols.

De blonde beroemdheid neemt de plek in van de afgelopen zomer opgestapte Paula Abdul.

De producenten van het programma zijn lyrisch: "Los van haar ongelooflijke humor en liefde voor muziek, brengt ze een immense warmte en compassie met zich mee die bijna tastbaar is. Zij is een van de meest vooraanstaande entertainers van Amerika en we kunnen niet wachten om haar in ons team te krijgen."

Omstreden
Maar het is een understatement om te stellen dat Ellen's nieuwe job gemengd ontvangen is. Bloggers en fansites roepen om het hardst dat ze de zet geniaal dan wel rampzalig vinden.

Geen verstand van muziek
Het 'tegen-kamp' is duidelijk: Ellen DeGeneres heeft geen enkele verstand van muziek. Ze kan dan grappig zijn en leuk praten in haar show, maar van muziek heeft ze geen kaas gegeten. Dus wat moet ze dan bij American idol? Gevreesd wordt dat Ellens aanwezigheid de geloofwaardigheid van het immens goed bekeken programma omlaag zal halen.

Stem van het volk
Het 'voor-kamp' is juist vanwege ongeveer dezelfde reden juist heel blij met het aantreden van Ellen. Want, zo zeggen zij (en Ellen zelf ook): Ellen kan de kandidaten beoordelen zoals de kijker thuis dat ook doet. En dat zijn natuurlijk de mensen die uiteindelijk de muziek van de winnaar van het programma moeten gaan kopen. Dus waarom klagen?

Beroemdheden
De discussie is nog niet ten einde. Alleen de uiteindelijke uitzendingen van het programma zullen aantonen of Ellens aanwezigheid de kijker kan bekoren of niet. En het duurt nog wel even voordat Ellen plaatsneemt in de jurystoel, want ze schuift pas aan als de auditierondes voorbij zijn.

Tot die tijd wordt het lege plekje van Paula Adbul waargenomen door een wisselend jurylid. Zo namen (onder meer) Victoria Beckham, Mary J. Blige, Katy Perry en Shania Twain al plaats in het jurybankje.

Reageren