Elvis en Dries

"Ik regel je zaken en publiciteit, jij zorgt voor de muziek en verder bemoeien we ons niet met elkaar." Deze woorden hebben hun vruchten afgeworpen en werden geuit door de manager van niemand minder dan Elvis Presley.

We weten dat Colonol Tom Parker een Nederlander was, hoewel hij zelf bij hoog en laag bleef volhouden dat hij geboren was als Tom Parker in Huntington, West-Virginia. Documentairemaker Jorrit van der Kooi probeert het mysterie rond Elvis' manager te ontrafelen.

Verhaal Nel
Bijzonder is het verhaal van Nel Dankers-Van Kuijk, die op een dag in 1960 haar kapper bezocht. Haar aandacht werd getrokken door een foto van Elvis in een damesblad. Niet vanwege popsensatie 'Elvis de pelvis' (Elvis het bekken), maar achter hem stond zijn manager Parker. Maar Nel wist wel beter.

Broer Dries
Dit was haar doodgewaande broer Dries! Gaandeweg wordt duidelijk dat er rond de honderd jaar geleden in Breda geboren Dries van Kuijk een waas hangt. Waarom vertrok hij in 1929 spoorslags uit Nederland (zonder afscheid van zijn familie te nemen) en nam hij in de VS een andere identiteit aan? En hoe wist hij van Elvis een succesvolle musicus te maken?

Reageren