Emiel Sandtke sleept NCRV voor rechter

Emiel Sandtke heeft de NCRV voor de rechter gesleept. Sandtke zou een kinderprogramma gaan presenteren, maar de omroep heeft dat afgezegd. De acteur wil nu een schadevergoeding van 25.000 euro.

De acteur zegde zijn baan bij Goede Tijden, Slechte Tijden op om het programma te gaan presenteren. Het besluit raakt Sandtke niet alleen financieel, hij voelt zich ook gekwetst.

Emotioneel
Dat komt vooral doordat NCRV-directeur Gijs van Beuzekom opeens de presentatiekwaliteiten van de acteur in twijfel trok. "Emiel moet nog heel veel leren", zei Van Beuzekom. Sandtke raakte emotioneel. "Ik voel me gekwetst", liet hij weten.

Drie maanden geleden schreef de eindredactie van ZappLive, het programma in kwestie, nog aan Sandtke: "We willen dolgraag met jou verder. Laat snel weten of je deze topbaan wilt accepteren".

De acteur zou zeventien afleveringen maken. Dat kwam goed uit, want hij was net van plan een huis te kopen.

Bezuinigen
Dat komt nu dus op losse schroeven te staan. De NCRV laat weten dat de omroep moet bezuinigen. "Het stormt momenteel in Hilversum, door de komst van nieuwe omroepen. Alle budgetten worden kleiner, dus geeft de NCRV voorrang aan haar eigen medewerkers", zei de advocaat van de omroep. Hij stelde dat de NCRV nooit harde toezeggingen heeft gedaan.

Een voorstel om een onkostenvergoeding te krijgen, wees Sandtke in de rechtszaal af. "Ik neem geen genoegen met een boekenbon", zei hij, en bleef bij zijn eis van 25.000 euro.

Reageren