Emile Ratelband gearresteerd voor brandstichting

Emile Ratelband moet sinds gisteravond zijn dagen slijten in de cel. De Nationale Recherche pakte de positiviteitsgoeroe op, omdat hij verdacht wordt van een poging tot brandstichting in zijn eigen huis.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving in De Telegraaf.

Hens
Naar verluid probeerde Emile drie jaar geleden zijn eigen huis in Huissen (bij Arnhem) in de hens te steken. Emile woonde destijds ergens anders en om te voorkomen dat zijn woning zou worden gekraakt, vertrouwde hij zijn stulpje toe aan iemand anders. Toen Emile de 'antikraakwacht' niet meer nodig had, wilde die de woning niet meer uit.

Brandbom
Meneer Ratelband nam het heeft in eigen handen en probeerde met een brandbom de ongenode gast te verjagen. Dit gemene plannetje mislukte, maar de politie kwam wel op de brandlucht af. Agenten troffen onder meer benzine en doorgesneden kabels aan. Emile deed alsof zijn neus bloedde en zei erg geschrokken te zijn. Nu blijkt hij waarschijnlijk zélf achter de brandstichting te zitten.

Verkeerde pad
Niet alleen Emile is gearresteerd; maar ook Panorama-journalist Koen Scharrenberg. Hij zou Emile een handje hebben geholpen bij de aanslag. Het lijkt wel alsof Emile langzaam het verkeerde pad bewandelt. Mr. Positive wordt namelijk ook in verband gebracht met beroepscrimineel Rob Z.

Moordaanslagen
De recherche zou Koen en Emile op het spoor zijn gekomen na een groot onderzoek naar Rob Z., die verdacht wordt van diverse aanslagen en mogelijk ook moordaanslagen. Scharrenberg zou op zijn beurt Rob Z. hebben geholpen de verzekering op te lichten na brandstichting in Maastricht.

Lichtpuntje
Waar gaat dat toch heen met de positiveitsgoeroe? Een lichtpuntje voor Emile is dat hij vanaf vrijdag te bewonderen is in De Schat van De Oranje. Presentator Erik van der Hoff zei onlangs nog dat Emile hem positief verraste tijdens de opnames en dat hij vast ook de rest van Nederland zal inpakken...

Reageren