Emile Ratelband weer vrij man | UPDATE

Emile Ratelband is vrijdagavond om zes uur vrijgelaten uit de gevangenis. Hij reed meteen door naar de studio van RTL Boulevard om tekst en uitleg te geven.

Volgens Ratelband is hij op vrije voeten gesteld omdat het hele brandstichtingverhaal een broodje aap zou zijn. Hij zegt dat een kroongetuige in een andere zaak de politie heeft verteld dat hij van plan was zijn eigen huis in lichterlaaie op te laten gaan, maar dat er niets van waar is. 

verdachte
Ratelband zei dat hij in de gevangenis de bijbel nog eens heeft doorgelezen en dat hij zo de tijd doorkwam. Volgens het Openbaar Ministerie is Ratelband vrijgelaten wegens persoonlijke omstandigheden maar blijft hij wel verdachte in de zaak. De gelijk met hem opgepakte Panorama-journalist Koen Scharrenberg zit nog wel vast. 

UPDATE 26 maart 2012
Emile reageert vandaag op zijn gevangenisavontuurtje. Hij is furieus over de manier waarop hij afgelopen week is behandeld door politie en justitie. De positiviteitsgoeroe is zo boos dat hij zelfs een claim wil indienen.

niet zachtjes
„Ik ben door justitie schandalig behandeld en er is ook geen enkel bewijs”, zegt Emile vandaag in het AD. Volgens Mr. Positive ging het er niet zachtjes aan toe. „Mijn arrestatie met acht politiemensen ging alle perken te buiten en er is bewust naar de media gelekt.”

schadeclaim
Emile neemt serieuze stappen: als hij wordt vrijgesproken, dient hij een claim in bij justitie.  „Ik zet de tegenaanval in!” Maar ook als ze seponeren en verder niet vervolgen kunnen ze een schadeclaim verwachten. „Want dit kan zomaar niet”, foetert meneer Ratelband in de Gelderlander. De advocaat van Emile waarschuwt alvast de de claim 'niet mals' zal zijn.

Reageren