Emmy Awards 2012: De uitslag

24 september 2012 11:41 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Homeland en Modern Family zijn de grote winnaars van de 64ste Primetime Emmy Awards.

De Emmy Awards zijn de belangrijkste televisieprijzen van de Verenigde Staten. Ze gelden als de Oscars voor tv-series. Een soort Amerikaanse Televizier-Ring dus. Zondag werden ze uitgereikt in het Nokia Theatre in Los Angeles, hieronder staan de vier grootste winnaars op een rij.

Modern Family

Sitcom Modern Family sleepte maar liefst 4 Emmy’s in de wacht. Het programma won onder meer in de categorie Beste Komedieserie. Ook kreeg de serie een prijs voor beste actrice (gewonnen door Julie Bowen als Claire) en beste mannelijk bijrol (door Eric Stonestreet, als Cameron) in een komedie. Verder verdiende de show een Emmy voor Beste Regie. 

Homeland

In de categorie Drama viel de serie Homeland in de prijzen. Ook deze kreeg 4 Emmy’s, waaronder de award voor Beste Dramaserie. Damian Lewis (als Nicolas) en Claire Danes (als Carrie) kregen de prijs voor beste acteur en actrice in een dramaserie. De vierde Emmy was voor Beste Scenario.

Two And A Half Men 

De serie Two And A Half Man ging met 2 Emmy’s naar huis. Acteur Jon Cryer kreeg er eentje voor Beste Acteur in een komedie voor zijn rol als Alan Harper in Two And a Half Men. Daarnaast mocht Kathy Bates de prijs voor Beste Bijrol in ontvangst nemen, zij speelde de geest van oud-hoofdrolspeler Charlie Sheen.

Hatfield & McCoys 

Kevin Kostner kreeg een Emmy voor zijn acteerprestaties in de western Hatfield & Mccoys. Het programma werd ook nog eens bekroond met een prijs voor het beste script in de categorie Miniserie.

 

Afbeelding
Modern Family S1:
€ 22,99

Bestel via Bol.com >>
Afbeelding
Modern Family S2:
€ 22,99

Bestel via Bol.com >>

Afbeelding
Homeland S1:
€ 34,99
Bestel via Bol.com >>

 Afbeelding
Two and a half Men
S6: € 22,99

Bestel via Bol.com >>
 Afbeelding
Two and a half Men
S7: € 22,99

Bestel via Bol.com >>
 Afbeelding
Two and a half Men
S8: € 22,99

Bestel via Bol.com >>

 

Meer over