Emotionele Beau bij Giel

Presentator van het programma Het zesde zintuig: plaats delict, dat vanavond van start gaat bij RTL 4, was donderdagochtend te gast in Giel, de radioshow van Giel Beelen op 3FM. Hij zou eigenlijk alleen het programma komen promoten, maar toen had Giel een verrassing voor hem...

De deejay had namelijk Tessa, winnares van het eerste seizoen van Het zesde zintuig, aan de telefoon. Eerder die ochtend had Giel aan de RTL-presentator gevraagd wat hij zelf aan een paragnost zou willen vragen.

Complicaties
Beau vertelde toen over zijn neef en beste vriend die in 1997 was overleden door complicaties in het ziekenhuis. Nu kreeg hij de kans om via Tessa meer te weten te komen over hoe bewust zijn vriend, die kunstmatig in een coma was gebracht en daar nooit mee uit is gekomen, die laatste dagen heeft meegemaakt.

Emotioneel
Toen Tessa na de onderbreking van een liedje vertelde dat de vriend in de eerste dagen van zijn coma goed in de gaten had dat er veel mensen aan zijn bed zaten, reageerde Beau hoorbaar emotioneel. Vooral toen ze meldde dat hij zelfs na zijn dood nog een droog gevoel voor humor heeft ("Hij grapte dat hij blijkbaar zelfs in een coma nog goed gezelschap was"), werd het Beau even teveel.

Grapjes
"We hadden van tevoren nooit gedacht dat hij niet meer wakker zou worden, dus we maakten vaak grapjes aan zijn bed", aldus Beau. "Op een manier dat je half verwachtte dat hij elk moment zijn ogen open kon doen om te zeggen: 'hou nou es je kop, man!'"

Dankbaar
Even later zei Beau tegen Giel dat hij, als nabestaande, het tijdens het telefoontje met Tessa even moeilijk had, maar dat hij vooral ook dankbaar was om antwoorden te krijgen. "En dat is ook vooral de kracht van deze editie van Het zesde zintuig. Het is vaak ontzettend pijnlijk om te ontdekken wat er met een naaste is gebeurd, maar tegelijkertijd is het ook een vorm van troost. Mensen kunnen daarna makkelijker verder met hun leven."

Het zesde zintuig: plaats delict is vanaf vanavond te zien om 21.30 uur op RTL 4.

Reageren